Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čajový dům Muštělka

Společnost Tremco illbruck umožnila skupině H3T architekti dokončit jejich originální projekt. Jedná se o čajový dům, který se díky chemické kotvě MKT VM-PY 300 podařilo perfektně ukotvit na jez v Kralupech nad Vltavou.

Právě za pomoci neobyčejně kvalitních a unikátních produktů společnosti Tremco illbruck je možné realizovat stejně jedinečné projekty nadějných architektů.

"Nejprve musí návštěvník překonat řeku, kde se symbolicky oprostí od všedních starostí a vystoupá na umělý ostrov, který je v danou chvíli světem jen pro něho. Okolní krajina je periferií Kralup nad Vltavou, z části brownfield, ale je klidná a plná přírody. V čajovém domě je jedna strana určena výhledům, kterým stavba tvoří rámec. Pootočením si můžete vybrat jeho směr či míru oslunění a nebo od okolí zůstat oddělen záclonou," popisují ideu projektu jeho autoři.

"Tvarově jsme zvolili jednoduchou formu vycházející ze symbolu lidského obydlí. Půdorys je čtvercový se sezením po obvodu a místo uprostřed je určeno pro přípravu čaje. Konstrukce je ze dřeva, převážně sbíjená. Ve styku s pilířem jsou pouze kolečka a ocelový kotevní trn - osa otáčení. Materiály jsou přírodní, většinou recyklované. Cena byla minimální. Muštelka je pro všechny. Jste srdečně zváni. Čaj s sebou."

   

Foto: www.h3t.cz, H3T architekti

 
 
Reklama