Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Produkty značky Junkers zahrnuté do programu Nová Zelená úsporám pro rok 2014

I v roce 2014, přesněji v dubnu tohoto roku, se začnou dle informací Ministerstva životního prostředí přijímat žádosti o dotace v programu Nová Zelená úsporám. Zmíněný program je zacílen na snižování emisí skleníkových plynů, zlepšení stavu životního prostředí a dosažení úspor energie prostřednictvím snížení energetické náročnosti budov, podpory výstavby domů s velmi nízkou energetickou náročností a efektivním využíváním zdrojů energie.

Především v podprogramu zaměřeném na rodinné domy nabízí značka rozšířenou škálu výrobků s uděleným SVT kódem.

Jsou to především kondenzační plynové kotle řady Cerapur Comfort splňující ty nejnáročnější požadavky na čistotu spalin, účinnost (využití zařízení) a provozní náklady. Kotle dosahují normovaného stupně využití až 109 % a díky elektronicky řízenému čerpadlu potřebují minimum elektrické energie. Jedná se o typy plynových závěsných kondenzačních kotlů ZSBR 16-3 A (modulovaný výkon od 3,3 do cca 16 kW) a ZSBR 28-3 A (modulovaný výkon od 6,4 do cca 28 kW), určené pro vytápění, případně při propojení s nepřímo ohřívanými zásobníky i na ohřev teplé vody. Tyto kotle se se svými parametry řadí mezi nejúspornější, nejspolehlivější a nejtišší na našem trhu.

Elektronická řídicí jednotka Bosch Heatronic® III navíc umožňuje optimální propojení se solárními kolektory Junkers. Dotaci je možné čerpat jak na deskové kolektory FKC – 2 S pro obvyklou svislou instalaci nebo FKC – 2 W pro vodorovnou instalaci, tak i na trubicové vakuové kolektory VK140-1/VK280-1 se 6 nebo 12 jednoduše vyměnitelnými trubicemi pro náročnější instalace. Vysokou kvalitu solárních kolektorů potvrzuje udělení mezinárodně uznávané značky Solar Keymark.

Dalším výrobkem, kterým se Junkers prezentuje v dotačních programech je řada tepelných čerpadel vzduch/voda SAO schopných provozu do −20 °C. Výkony a topné faktory těchto tepelných čerpadel jsou na vyspělých trzích obvyklé, ale málokdo ví, že byla vyhodnocena nezávislým testováním nejtiššími tepelnými čerpadly na německém trhu. Tichý chod umožňují konstrukční prvky čerpadel: konstrukce ventilátorů, inteligentní tlumení vibrací, účinná zvuková izolace a protihlukové kryty. Samozřejmostí a nezbytností je pak splnění podmínek kvality evropské asociace tepelných čerpadel EHPA (European heat pump association).

TypVýkon [kW]Topný faktor
SAO 85-18,53,65 při A2/ W35 dle EN14511
SAO 110-111,53,61 při A2/ W35 dle EN14511
SAO 130-113,53,59 při A2/ W35 dle EN14511

Více informací o uvedených produktech a jejich SVT kódy naleznete na www.junkers.cz.

CerapurAcu
CerapurAcu
Kolektor FKC – 2
Kolektor FKC – 2
Supraeco SAO-1
Supraeco SAO-1


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.