Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velká rekonstrukce takřka stoleté avantgardní památky

Největší rekonstrukce od výstavby čeká památkově chráněnou budovu Střední strojní průmyslové školy v Mladé Boleslavi. Další etapa projektu dospěla do svého finále.

Projekt týmu společnosti Energy Benefit Centre a.s. obdržel stavební povolení na stavební úpravy a udržovací práce. Tím byla završena další část v projektu stavebních úprav a snížení energetické náročnosti u takřka 100 let staré budovy školy.

Pro pobočku v Českých Budějovicích hledáme projektanta TZB – vytápění, větrání, ZTI

Jsme Energy Benefit Centre, jsme přátelé nových technologií a udržitelnosti. Zaměřujeme se na návrhy pasivních budov, úsporných technických zařízení a obnovitelných zdrojů energie pro stavby ve veřejném i soukromém sektoru. Podílíme se na rekonstrukcích významných českých budov, jako jsou Hotel Thermal, Pragerovy kostky a další. Zajišťujeme inženýring a financování z dotačních programů. Více informací najdete zde

Extravagantní škola

Ikonické dílo meziválečného období reprezentuje extravagantní expresionistickou architekturu. Vzniklo v letech 1922–1926 dle návrhu jednoho z nejkontroverznějších českých architektů Jiřího Krohy. I když byl Kroha ve své době kritizován za přebujelost forem a přílišnou uměleckost, budova se záhy stala jednou z dominant města.

Velká rekonstrukce

Architekti a projektanti z Energy Benefit Centre a.s. navrhli úpravy, které se dotknou zdroje vytápění, zateplení vybraných částí budovy a instalace vzduchotechniky, která zlepší vlhkostní parametry v suterénu budovy.
Nutná bude sanace poškozených částí zdiva a citlivá repase či výměna takřka století starých oken. Značná část nákladů ve výši 122,8 mil. Kč bez DPH má být uhrazena z Operačního programu životní prostředí v rámci programu na snížení energetické náročnosti budov.

Šance být u toho

Projekt zdárně pokračuje a tým Energy Benefit Centre a.s. má před sebou další výzvy. Společnost také otevřela nové pracovní pozice pro profesionály i absolventy, kteří se chtějí podílet na projektech.


Energy Benefit Centre a.s.
logo Energy Benefit Centre a.s.

Projektujeme energeticky úsporné budovy. Minimalizujeme provozní náklady. Využíváme nejmodernější technologie a materiály, smart systémy a obnovitelné zdroje energie. Pro budovy navrhujeme solární soustavy, fotovoltaické systémy, řízené větrání ...

 
 
Reklama