Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada klik Schüco – design, automatizace a zabezpečení v jednom

Kvalitně zpracovaný okenní i dveřní profil v čistém minimalistickém stylu si zaslouží stejně dokonalou kliku. Společnost Schüco, německý výrobce okenních, dveřních a fasádních profilů, vyvinula designovou řadu klik, které svým vzhledem velmi dobře doplňují elegantní hliníkové profily. Nové kliky navíc disponují blokovacím tlačítkem, jsou uzamykatelné či s elektrickým ovládacím tlačítkem s LED podsvícením. Jejich provedení ocenila i prestižní odborná porota iF product design award.

Schüco TipTronic a automatizace
Schüco TipTronic a automatizace
Dveřní klika Schüco, vzhled ušlechtilé oceli
Dveřní klika Schüco, vzhled ušlechtilé oceli

Máte-li za sebou porovnávání jednotlivých materiálů z hlediska odolnosti, náročnosti na údržbu a tepelně izolačních vlastností, pak vás jistě bude zajímat také design a další detaily, které užívání oken, dveří i posuvných systémů zpříjemňují. Kliky a madla Schüco se velmi dobře ovládají a nabízejí propojení s technologiemi automatizace a zabezpečení budovy. Sortiment pokrývá estetické i technické nároky bytových, komerčních či průmyslových objektů. Řešení má pro okna, dveře, nadsvětlíky, posuvná okna a dveře, a to v kombinaci se skrytým mechanickým i mechatronickým kováním. Hliníková madla a kliky ve volitelných povrchových úpravách (stříbrná, bílá, černá, přírodní metalická či vzhled nerezavějící oceli) lze v rámci objektu dokonale sladit, alternativou je řada klik z nerezové oceli pro silně zatěžovaná okna a dveře.

Elektrické ovládání oken

Okenní klika Schüco, CO (přírodní metalická)
Okenní klika Schüco, CO (přírodní metalická)
Kování Schüco TipTronic
Kování Schüco TipTronic

Ovládací prvky jdou dle charakteru objektu ruku v ruce s typem kování, úrovní automatizace i zabezpečením. V nabídce jsou okenní kliky s blokovacím tlačítkem, uzamykatelné či s elektrickými tlačítky s podsvícením. Automatické ovládání oken vychází z mechatronického otvíravě sklopného kování Schüco TipTronic. S ním můžete okna otevírat klasicky manuálně, vyklápět pomocí tlačítka na klice nebo na dálku přes PC, tablet či chytrý telefon. Vyklápěcí a uzamykací pohony jsou zcela skryté v rámu okna, kování je tak z vnějšku neviditelné.

 

Další možnosti automatizovaného ovládání

Designové kliky Schüco
Designové kliky Schüco

Doplňme také dveřní madla, dotykové či dálkové a bezbariérové způsoby centrálního ovládání. Do této automatizované oblasti patří systém Schüco Wireless Control System pro bezdrátové ovládání okenních, ventilačních, osvětlovacích a stínicích systémů. Komerční objekty jsou centrálně řízeny, přínosem je optimalizace funkcí i energetické úspory. Sortiment neopomíjí oblast zabezpečení, únikových cest nebo protikouřové a protipožární ochrany. Klasickou dveřní kliku lze v soukromé i komerční výstavbě doplnit a vylepšit o interaktivní modulární panel Schüco Door Control System s volitelnými ovládacími, komunikačními a kontrolními funkcemi.

Schüco Wireless Control System
Schüco Wireless Control System
Schüco Door Control System
Schüco Door Control System
Schüco Door Control System
Schüco Door Control System
 

www.schueco.cz

O společnosti Schüco

Společně s celosvětovou sítí partnerů, architektů, projektantů a investorů vytváří firma Schüco International KG udržitelné opláštění objektů, a to ve vzájemné harmonii lidských potřeb, přírody a technologií. Vysoké požadavky na design, komfort a bezpečnost jsou dosahovány díky energeticky efektivním řešením, která vedou ke snižování emisí CO2 a šetření přírodních zdrojů. Prostřednictvím svých dvou divizí – hliníkových konstrukcí a plastových systémů – dodává na míru šité produkty pro novostavby i modernizace, vždy individuálně přizpůsobené požadavkům zákazníků i klimatickým podmínkám. Společnost Schüco je spolu s 4 800 zaměstnanci a 12 000 partnerskými firmami aktivní v 78 zemích světa. Výše obratu v roce 2013 dosáhla hodnoty 1,5 miliardy eur. Kompletní informace o firmě naleznete na www.schueco.cz.

Systémová řešení pro okna, dveře a fasády

 
 
Reklama