Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

OBTEGO – systém pro betonové podlahy s vysokou zátěží

Betonová podlaha je velmi odolná konstrukce, vhodná do vysoce zatížených prostor průmyslových objektů i například kancelářských budov nebo showroomů. Její nevýhoda je ale určitá nasákavost, tedy i náchylnost k zašpinění, které po čase lze jen velmi obtížně dočistit. Řešením je impregnace podlah materiálem OBTEGO.

Lité podlahy vypadají po své realizaci velice luxusně, architekti je mají rádi, jsou beze spár, mají jednolitý barevný povrch. Ale zanedlouho mohou více exponovaná místa začít tmavnout, špinit se bez možnosti dočištění, barevné nátěry se mohou odlupovat, což na jednolitém povrchu není žádané.




OBTEGO je systém pro betonové podlahy s vysokou zátěží. Ideální je tak pro průmyslové výrobní haly, skladovací prostory, obchodní centra, knihovny, showroomy a podobně. Lze jej aplikovat na všechny vápencové povrchy, jako jsou například broušené a leštěné a hlazené betonové podlahy a potěry, teracové dlaždice, teraco, atd.

OBTEGO je možné aplikovat nejen jako transparentní impregnaci, ale i v probarvených variantách. Lze tak zajistit barevně trvanlivý, omyvatelný a odolný povrch betonové podlahy. Využití najde pro svoji vysokou odolnost především v průmyslových objektech, výrobních halách. Na jeho výhody přicházejí i architekti. Například pro hotelová či kancelářská lobby, showroomy automobilových prodejců atp.


Primární určení je pro podlahy, nicméně v případě potřeby je možné OBTEGO aplikovat i na stěny. Vybírat lze ze vzorníku barev. Různou přípravou povrchu lze zajistit povrchy lesklé i matné. Povrchy lze i lokálně opravovat.

Jaké technické i estetické možnosti materiál OBTEGO nabízí si podrobně poslechněte v rozhovoru ze studia estav.tv.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení
 
 
Reklama