Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Paleta materiálů CEMEX pro snadnou, rychlou a úspornou stavbu

CEMEX vyrábí a dodává moderní stavební materiály, které přinášejí mnoho praktických výhod. Stavební práce jsou díky nim snadnější a rychlejší. Speciální produkty zaručují lepší vlastnosti výsledných konstrukcí. Použití speciálních materiálů je často daleko šetrnější k životnímu prostředí, ať už jde o vysoce kvalitní anhydritové a cementové potěry, samozhutnitelné betony, vymývané betony nebo pěnobetony.

Podlahové materiály

V současnosti jsou lité potěry jedny z nejpoužívanějších a nejspolehlivějších podlahových materiálů. Na stavbu se dovážejí autodomíchávači jako hotová tekutá směs.

AnhyLevel je samonivelační anhydritový potěr vhodný pro většinu interiérových podlah. Vyznačuje se snadnou zpracovatelností, rychlou pokládkou a vysokou finální pevností. Umožňuje vytvoření dokonale rovné podlahové plochy pod finální nášlapné vrstvy podlah (koberce, dlažba, laminátové podlahy, syntetické nátěry, dřevěné vlysy a parkety apod.). Anhydritové podlahy snižují riziko vzniku poruch v podlahových konstrukcích.AnhyLevel je díky vysoké tepelné vodivosti ideálním řešením pro dosažení maximální efektivity podlahového topení. Dá se použít všude tam, kde není podlaha trvale vystavena působení velké vlhkosti (bazény, sauny), téměř se nesmršťuje, vrstva v podlaze může být tenká jen 30 mm. Umožňuje realizaci ploch o rozloze až 600 m² bez dilatace.

CemLevel je samonivelační cementový potěr, který lze na rozdíl od AnhyLevelu použít i v trvale vlhkém prostředí. Podlahy z CemLevelu se vyznačují vysokou pevností, přesností a odolností. Jeho použití umožňuje vytvoření dokonale rovné podlahové plochy pod finální nášlapné vrstvy. Hodí se do bytových domů, administrativních prostor, sportovních hal, průmyslových objektů, bazénů, garáží, sklepů atp. Při namáhání plochy valivým zatížením vykazuje větší odtrhové pevnosti než anhydrit. CemLevel vykazuje jen malé smršťování a vrstva v podlaze může být tenká třeba jen 45 mm.

Vyrovnání a izolace

Poroflow je litá vyrovnávací směs na bázi pěnobetonu, která má izolační vlastnosti. Ve vyzrálém stavu lze pěnobeton charakterizovat jako homogenní směs cementu a vzduchových pórů. Pomocí litého pěnobetonu můžete velmi snadno a rychle vyrovnat i tepelně izolovat jakýkoliv podklad v podlahových systémech. Pěnobeton je možné použít bez ohledu na rozsah nerovností a výskyt instalačních rozvodů. Výsledná plocha je kompaktní, rovná, beze spár, dutin a výškových zlomů. Pěnobeton je ideálním východiskem pro aplikaci dalších vrstev včetně litých anhydritových a cementových podlah, jako jsou AnhyLevel nebo CemLevel. Poroflow vykazuje dlouhodobou tvarovou stálost, je tvarově snadno přizpůsobitelný a paropropustný.








Broušené a leštěné betonové podlahy

Produktová řada Duramo představuje kompletní nabídku pro realizace podlah v průmyslové i bytové výstavbě. Podlahové vsypy Duramo jsou suchou vsypovou směsí určenou k vytvoření vysoce odolného povrchu na betonových podlahách (realizace tzv. pancéřové podlahy). Podlahy opatřené vsypy Duramo omezují sprašnost betonových povrchů, mají značnou odolnost vůči obrusu i mechanickému poškození a zároveň usnadňují čistění a údržbu. Používají se na podlahy skladů a dílen, sklepních prostor, chodeb a koridorů, garáží, dále na nakládací rampy, obchodní objekty, průmyslové výrobní objekty, logistická centra a mnoho dalších. Podlahové vsypy Duramo jsou složeny z portlandského cementu, speciální příměsi a vysokopevnostního kameniva (přírodní křemen, přírodní a syntetický korund, syntetický diamant). Vsypy Duramo obsahují stejný cement jako betony dodávané společností CEMEX, čímž umožňují dosažení vysoké kvality a životnosti realizovaných podlah.

Broušené a leštěné betonové podlahy Duramo představují betonovou nosnou desku a finální nášlapnou vrstvu v jednom. Betony je možné upravovat broušením nebo jen leštěním. Výsledkem je velmi odolná podlaha s jednoduchou údržbou a stále atraktivním vzhledem. Díky své odolnosti se hodí do průmyslových, obchodních, administrativních objektů nebo rodinných a bytových domů. Konečný vzhled podlahy lze ovlivnit použitím různého druhu kameniva či pigmentací betonu. Při následném kroku je to hloubka broušení, která odhalí více či méně kameniva. Výsledný efekt dotvoří speciální impregnace a stupeň leštění. U leštěných podlah lze dosáhnou velmi vysokého stupně lesku a hladkosti. V kombinaci s podlahovým topením se jedná o nejefektivnější topný systém. CEMEX také dokáže zrenovovat podlahu přebroušením až do nerovností 5 mm.




 
Kvalita

Všechny produkty vyráběné společností CEMEX splňují nejpřísnější technické normy a předpisy. Veškerá výroba a kontrola řízení kvality probíhá v souladu s normou ČSN EN ISO 9001:2009. Kvalita výroby je kontrolována ve vlastních i nezávislých akreditovaných laboratořích.

Další informace najdete na stránkách www.cemex.cz a www.specialni-produkty.cz.
 
 
Reklama