Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soklová podlahová lišta pěkně zakryje nevzhledné potrubí, lze jí vést i kabely

Nenápadná ale potřebná – tak by se dala definovat soklová podlahová lišta. O lištách FORTOP od firmy CHUDĚJ nám přijel popovídat Aleš Kubáš. Soklová lišta slouží primárně k zakrytí obvodové dilatační spáry podlahy. Soklové lišty firmy Chuděj ale umí i více.

„Krycí lišta primárně určená k zakrytí přívodního potrubí k radiátorům, a to od rozměru 12-22 mm,“ zahájil odpověď na první otázku redaktora Aleš Kubáš. Samozřejmě se dá využít i v jiných oblastech jako jsou například elektro rozvody (D 20) nebo datové rozvody TV, internetu apod.

Výhodou lišt je, že není třeba pracně a nákladně zasekávat do stěny potrubí, jednoduchá montáž i bez nutnosti zednických a malířských prací. Jedná se o ucelený systém, který se skládá z rohů lišty (vnitřní a vnější), koncovky lišty (levá nebo pravá), spojka lišty, spojovací lišty pro křížový rozvod potrubí, příchytka a samozřejmě 4m profil.



Soklová podlahová lišta FORTOP, zdroj: Chuděj s. r. o.

„Profil musíme krátit na dvoumetrové kusy a to z důvodu přepravy, neboť částka za přepravu čtyřmetrového profilu bývá velmi vysoká,“ dodává Kubáš.

Montáž je velmi jednoduchá, určitě je jednoduší než montáž nábytku ze Švédského obchodu. Ale potřeba dodržovat pravidla a přečíst si návod. K objednávce materiálu lze využít výpočetní aplikaci na webu společnosti Chuděj.

 
 
Reklama