Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zahradní obrubník DEK PVC

Chcete si usnadnit pokládku dlažby nebo oddělení záhonu? Využijte zahradní obrubník DEK PVC, se kterým vám instalace půjde skvěle od ruky.

Zahradní obrubník DEK PVC představuje moderní řešení při realizacích dlážděných prostor v okolí domů a zároveň podporuje udržitelnost. Umožňuje ukončení dlažby bez potřeby betonového obrubníku, a tím zjednodušuje a urychluje celý proces instalace, což ocení profesionálové i méně zkušení řemeslníci.

Samotná realizace pokládky je velmi snadná a efektivní. Základem je důkladně připravený podklad, například ve formě štěrkového lože, na které se profil jednoduše osadí. Poté následuje standardní postup pokládky. Kotvení profilu se provádí ocelovými hřeby o rozměrech 5×150 mm, přičemž doporučené množství kotvení je zhruba 5 hřebů na jeden metr délky profilu. Výška nosu profilu je 35 mm, což umožňuje vytvořit rovné a přesné dilatační spáry.

Profil neobsahuje stabilizátory na bázi olova a je nabízen v šedé barvě s různými délkami od 1,0 do 3,0 metrů. Exkluzivně jej najdete ve Stavebninách DEK.

Kromě ukončení dlažby bez betonových obrubníků je PVC profil doporučen i k estetickému oddělení přechodů mezi dalšími zahradními povrchy, jako jsou záhony a trávníky.

Je vyroben z recyklovaného plastového odpadu, což snižuje uhlíkovou stopu. Tento fakt podtrhuje závazek jeho výrobce, společnosti RETEK ze skupiny DEK, k udržitelnému rozvoji. RETEK se mj. specializuje na zpracování plastového odpadu a výrobu regranulátu REGRANTEK pro další využití, čímž přispívá k udržitelnému vývoji a snižování emisí CO2.

Zakoupit jej můžete na dek.cz, videonávod na pracovní postup naleznete zde.

Více informací


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého koncernu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 
Reklama