Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaká je nejlepší plovoucí podlaha?

Plovoucí podlaha je moderní a oblíbenou volbou mnoha domácností díky své flexibilitě, estetice a poměrně jednoduché instalaci.

V současné době existuje celá škála materiálů, z nichž mohou být plovoucí podlahy vyrobeny. Klasické laminátové podlahy byly průkopníkem tohoto systému, avšak s technologickým pokrokem se do nabídky přidaly i vinylové, korkové, laminátové a dokonce vrstvené dřevěné podlahy. Každý z těchto materiálů má své specifické vlastnosti a výhody.

Pokud se zaměříme na materiály, je třeba si uvědomit, že plovoucí podlahy vyrobené z přírodních materiálů, jako jsou dřevo nebo korek, mají výjimečný vzhled a mohou být velmi trvanlivé. Nicméně, je třeba brát v úvahu i jejich vyšší pořizovací cenu a potenciální omezení při použití s podlahovým topením. Dřevo a korek jsou totiž dobrými izolanty a mohou zpomalit přenos tepla z topného systému do místnosti, což není vždy žádoucí.

Když přemýšlíme o tom, co dělá plovoucí podlahu "nejlepší", je třeba zvážit mnoho faktorů. Její odolnost, snadnost údržby, kompatibilita s podlahovým topením, který podlaha vytváří. Výběr nejlepší plovoucí podlahy je tedy vždy individuální a měl by odrážet vaše specifické potřeby a přání.

Závěrem, neexistuje univerzální odpověď na otázku, jaká je nejlepší plovoucí podlaha. Je to o nalezení rovnováhy mezi funkcionalitou, vzhledem, cenou a osobními preferencemi. Každý typ plovoucí podlahy má své jedinečné vlastnosti, které mohou vyhovovat různým životním stylům a designovým požadavkům. Při výběru je tedy dobré si důkladně prozkoumat všechny možnosti a nechat se inspirovat výhodami, které jednotlivé materiály nabízejí.

Více informací


Supellex - svět podlah s.r.o.
logo Supellex - svět podlah s.r.o.

Společnost Supellex - svět podlah s.r.o. působí na trhu s podlahovinami od roku 2004 a je tak jedním z největších dodavatelů podlahových krytin v ČR. Naše showroomy najdete v Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Zlíně a Velké Bíteši.

 
 
Reklama