Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sbohem žloutnutí: ADLER Aquafix UV 100 chrání nábytek před barevnými změnami

Skříň z tmavého ořechu časem vybledne, bukový stůl ztratí původní červený odstín a světlá javorová postel ztmavne: sluneční a UV záření časem dřevo poškodí a nechá jej zežloutnout.

Toto je obzvláště nepříjemné, když je změna barvy nábytku nerovnoměrná, protože jednotlivé části byly vystaveny různé intenzitě slunečního záření. Ale tomu je nyní konec: nové aditivum na ochranu nábytku před světlem Aquafix UV 100 od ADLER poskytuje vysoce účinnou ochranu proti žloutnutí!

Dvojitý užitek

Co se vlastně děje během žloutnutí dřeva? Lignin, jedna z hlavních složek dřeva, je velmi citlivý na světlo, zejména na UV záření, které spouští chemickou reakci na povrchu dřeva. Výsledkem je degradace ligninu a změna barvy. Přesně zde přichází na řadu ADLER Aquafix UV 100: Jedinečná a inovativní kombinace účinných látek absorbuje UV záření a tím tuto reakci zpomaluje. Většina prostředků na ochranu dřeva před světlem však časem zesvětlá. Aquafix UV 100 má přesně opačný efekt: dřevo zvýrazní a podtrhne jeho přirozený charakter. Tento produkt má tedy dvojí výhodu - zintenzivňuje barvu dřeva a zachovává jeho odstín i při intenzivním slunečním záření.

Snadné použití

Použití produktu je navíc mimořádně snadné: Aquafix UV 100 je vhodný pro všechny 1K a 2K transparentní laky ze sortimentu vodou ředitelných nábytkových laků ADLER řady Bluefin, jako je nový univerzální lak Bluefin Unistar. Prostředek na ochranu před světlem se jednoduše vmíchá do laku a lak lze poté ihned zpracovat. Nanášené množství a schnutí laku zůstává nezměněno. Výsledný efekt je však působivý: ADLER Aquafix UV 100 zvýrazňuje dřevo podobně jako rozpouštědlové laky a zaručuje vysoce účinnou ochranu proti žloutnutí.

Více informací o produktu


ADLER Česko s.r.o.
logo ADLER Česko s.r.o.

Společnost ADLER je přední evropský výrobce laků, barev, prostředků na ochranu dřeva a systémů na povrchovou úpravu oken, dveří, podlah, nábytku i dřevostaveb. V sortimentu značky ADLER se nachází více než 10.000 výrobků pro různé oblasti použití ...

 
 
Reklama