Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOKRATES® LAZURIT Plus – středněvrstvá lazura 3v1

SOKRATES® Lazurit PLUS je vodou ředitelná středně vrstvá alkydová lazura, určena pro venkovní a vnitřní prostředí, k průmyslové výrobě nebo pro řemeslnické práce. Vytváří dokonale sametově lesklé povrchy s vysokou odolností na povětrnostní vlivy.

Lak má velmi dobré sytící schopnosti v silně savých oblastech, jako jsou příčné řezy na dřevě a minimalizuje další působení vlhkosti. Pigmentace chrání dřevo před UV zářením. Je chemicky neutrální a odpuzuje vodu. Povrch Lazuritu PLUS odolává napadení plísněmi a houbami. Brání jejich dalšímu prorůstání do dřevěného podkladu.

Je určena k vrchním nátěrům venkovního dřevěného obložení budov, vchodových dveří, ale i oken chalup, včetně pergol, zahradního nábytku, plotů, zábradlí apod. V interiérech se používá k nátěrům podhledů, obložení stěn, trámů v podkroví, ale i nábytku, který není příliš namáhán na oděr, výplní zábradlí a podobně.

Doporučená kombinace je 1x Lazurit FORTE jako základní penetrační a ochranný nátěr a 1x–2x Lazurit PLUS. Lazurit Plus zvyšuje u Lazuritu FORTE odolnost na oděr a omyvatelnost povrchu. I když Lazurit Plus není speciální nátěrová hmota na dřevěné podlahy, přesto je v kombinaci s Lazuritem FORTE velmi vhodný k nátěrům venkovních dřevěných podlah s vhodným protiskluzným reliéfem. Například kolem bazénů, verand chatek a podobně. Povětrnostním vlivům oproti olejům odolává násobně déle.

SOKRATES® Lazurit PLUS se vyrábí v barevných odstínech dle orientační vzorkovnice lazur, nanáší štětcem nebo válečkem při minimální teplotě nátěrové hmoty, podkladu a vzduchu + 10 °C po celou dobu schnutí. Vydatnost (jeden nátěr): 10–12 m2/1 kg.


BUILDING PLAST spol. s r.o.
logo BUILDING PLAST spol. s r.o.

Český výrobce vodou ředitelných barev, laků a lazur na dřevo, kov a minerální podklady na tuzemský i zahraniční trh dodává nátěrové hmoty pod komerčním názvem SOKRATES. Více než dvacetileté zkušenosti se dřevem systematicky zhodnocuje ve svých produktech ...

 
 
Reklama