Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOKRATES® Tvrdý olej s voskem Vysokosušinový

Tvrdý olej Vysokosušinový je směs rostlinných olejů a balzámové pryskyřice. Je bez zápachu, neobsahuje žádné aromatické látky ani biocidy. Dokonale penetruje podklad, má hloubkový účinek a zpevňuje povrch dřeva.

Vytváří hutnou elastickou vrstvu s hedvábným povrchem, příjemnou na dotek. Zvýrazňuje krásu kresby dřeva. Olej neuzavírá póry, zajišťuje prodyšnost dřevěného podkladu. Vysokosušinový olej má tu výhodu, že při aplikaci na dřevěné podklady rozpouští pryskyřice ze dřeva a vytváří dokonale celistvý a tvrdý povrch. Tím se uspoří předchozí odsmolování. Je určen na namáhané dřevěné podklady, k ošetřování surových parketových a palubkových podlah, včetně dlaždic a kamene ve vnitřním prostředí.

Při ošetřování dřevěných podkladů v exteriéru musí být zajištěn volný odtok vody. Díky vynikající elasticitě a tvrdosti je vhodný i k ošetřování pracovních ploch. Nevytváří elektrostatický náboj, a proto je vhodný pro alergiky, domovy důchodců, školky, školy a podobně. Má schopnost rozpouštět pryskyřice, a proto není nutné dřevo s obsahem pryskyřice vymývat směsí polárních a nepolárních rozpouštědel.

  • Spotřeba – 25–30 m2/1 l
  • Aplikace – štětcem, válečkem
  • Balení – 0,75 ml, 2,5 l

Příklad nátěrového postupu:

  1. Proveďte zkušební nátěr na originálním materiálu a vyhodnoťte výsledek. Při vyhovujícím výsledku nanesete 25 až 30 g oleje na 1 m².
  2. Do 20–30 min. odeberte vhodným hadříkem přebytečný olej a zaleštěte. Na povrchu nesmí zůstat volný nevsáklý olej.
  3. Pomocí padkartáče, nebo lešticího kotouče zaleštěte do sucha.
  4. Po zaschnutí podle potřeby můžete provést lehký jemný přebrus č. 180 až 240.
  5. Proveďte 2. nátěr s dodržením předchozího postupu – 25 až 30 g/ m² – bez broušení. Nebo 2. nátěr provedete pomocí Sokrates Tvrdý olej s voskem. Získáte dokonalý voskový povrch.


BUILDING PLAST spol. s r.o.
logo BUILDING PLAST spol. s r.o.

Český výrobce vodou ředitelných barev, laků a lazur na dřevo, kov a minerální podklady na tuzemský i zahraniční trh dodává nátěrové hmoty pod komerčním názvem SOKRATES. Více než dvacetileté zkušenosti se dřevem systematicky zhodnocuje ve svých produktech ...

 
 
Reklama