Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v obkladech a dlažbách pro rok 2020 představil veletrh CERSAIE

Jaké jsou nejžhavější trendy v keramických obkladech a dlažbách dle veletrhu CERSAIE? Třeba obklady a dlažby v designu divokých mramorů a ve vzhledu zkorodovaného kovu v nových zářivých barvách.

Veletrh CERSAIE v italské Bologni patří k nejprestižnějším akcím v oblasti keramických obkladů, dlažeb a koupelnového vybavení v Evropě. Jaké jsou největší trendy v obkladech a dlažbách, které v září 2019 představili v Bologni pro rok 2020? Opět imitace přírodních materiálů. Na veletrhu CERSAIE se každoročně objevují obklady a dlažby v imitaci mramoru, kamene, betonu, zkorodovaného kovu a dřeva s určitými obměnami designu.

Tentokrát se návrháři neobávali jít takřka za hranici své fantazie. Například dlaždice v designu mramoru mohli návštěvníci obdivovat v odvážných barvách - zlaté, sytě zelené, modré nebo antracitově černé. „Tyto keramické desky imitující mramor přitahovaly pozornost návštěvníků veletrhu jako magnet,“ řekla obchodní ředitelka firmy M.B.KERAMIKA Veronika Prouzová. Ta veletrh každoročně navštěvuje se svými dalšími kolegy, společně hledají inspiraci pro své zákazníky a některé novinky z veletrhu postupně zařazují do sortimentu. Velký ohlas na veletrhu vzbudily také obklady a dlažby v designu zkorodovaného plechu, které mají mnohem širší škálu barev než v předchozích letech - nově i petrolejovou, tmavě modrou a cihlovou. Obklady a dlažby běžně navrhují také prestižní módní domy, jakými jsou Versace nebo Valentino. Jako novinku letošního veletrhu obě tyto věhlasné značky představily luxusní obklady a dlažby, které dokonale korespondují s oblečením. Chcete se o novinkách z veletrhu CERSAIE dozvědět víc?

Podrobné informace a fotografie najdete v článku o veletrhu keramických dlaždic CERSAIE.

 
 
Reklama