Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dřevěný kompozit z České republiky patří k nejkvalitnějším v Evropě

Materiál WPC se ukázal být třicet let od svého uvedení na trh více než důstojnou alternativou dřeva. Mezi nejvýznamnější výrobce kompozitu dřeva a polymeru patří i společnost WPC – WoodPlastic.

Materiál WPC (Wood-Plastic Composite) se ukázal být 30 let od svého uvedení na trh více než důstojnou alternativou dřeva. Mezi nejvýznamnější evropské výrobce kvalitního kompozitu dřeva a polymeru patří už několik let i česká společnost WPC – WoodPlastic.

Světovým průkopníkem vývoje materiálu na bázi dřeva a polymeru je americká firma Strandex. V Evropě patří k nejvýznamnějším producentům dřevěného kompozitu česká společnost WPC – WoodPlastic, která vlastní licenci Strandex na unikátní laserově řízenou technologii výroby.

WPC – WoodPlastic dokáže ve svém závodě ve středočeských Bukovanech vyprodukovat více než 20 tun, resp. 6 km, plnoprofilových prken té nejvyšší jakosti za jediný den. Hlavním předpokladem pro jejich reprezentativní design a maximální užitné vlastnosti je jak technologie výroby, tak složení směsi.

Prkna s rodokmenem

Technologie výroby, založená na bázi extruze, i finální produkty společnosti usilují o maximální ekologickou šetrnost. Kvalita a originalita výrobků firmy je garantována i tzv. „rodným listem“ s unikátním číselným kódem, který je součástí každého z produktů či přesněji každé faktury opouštějící brány závodu.

Za dobu své zhruba desetileté existence firma WPC – WoodPlastic realizovala zakázky v celkovém rozsahu 500 000 m², a to jak v ČR, tak i v zahraničí, a uspěla na vysoce konkurenčních a zákaznicky náročných trzích ve více než 30 zemích světa.


WPC - Woodplastic a.s.
logo WPC - Woodplastic a.s.

WPC - WoodPlastic je český výrobce a dodavatel originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a vysokohustotního polyethylenu. Je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu ...

 
 
Reklama