Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sapa Building System na veletrhu BAU představí nový fasádní systém NRGY 62 a další inovace

Během šesti dnů se představí více než 10 společností Sapa Building System z různých zemí

Sapa Building System poprvé představí na mnichovském veletrhu BAU, který se koná od 14. do 19. ledna 2013, tři moderní a inovační řešení. Zajímavé a funkční řešení přináší aktivní plášť budovy – nový fasádní systém NRGY 62, který je klíčem k dosažení nulové spotřeby energie. Dále představíme pasivní okno Avantis 95 s certifikací a posuvný dveřní systém Confort 160.

 

Sapa Building System se poprvé zúčastní mnichovského veletrhu BAU, který se koná od 14. do 19. ledna 2013. Pro Sapa Building System je ctí, že se může stát součástí předního evropského veletrhu stavebnictví a prezentovat svá stavební řešení.

Sapa Building System představí na veletrhu BAU tři moderní a inovační řešení:

  1. Aktivní plášť budovy, nový fasádní systém NRGY 62
  2. Pasivní okno Avantis 95
  3. Posuvný systém Confort 160
 
NRGY 62

1. Aktivní plášť budovy, nový fasádní systém NRGY 62

Dobře izolující plášť budovy, jako NRGY 62 – nový fasádní systém společnosti Sapa Building System, představuje velice účinný systém opláštění, který je klíčem k dosažení nulové spotřeby energie. Vynikající parametry tepelné izolace a vzduchotěsnosti tohoto fasádního systému podstatně přispívají k udržení energie uvnitř budovy. Díky přidaným stínicím systémům, zařízením pro automatické ovládání otevíratelných částí a integrovanému systému pro řízenou ventilaci je spotřeba energie minimální. Systém NRGY 62 využívá k výrobě solární energie zabudované fotovoltaické panely.

Fasádní systém NRGY 62 je navržen tak, aby odpovídal současným architektonickým požadavkům a pomocí velkých skleněných ploch do budovy propouštěl co největší množství přírodního světla. Systém umožňuje snadnou instalaci velkoformátových skel až do hmotnosti 400 kg díky využití unikátního systému „smart pin“.

NRGY 62 doplňuje již tak rozsáhlou řadu fasádních systémů E52 & E72 od společnosti Sapa Building System.

Avantis 95

2. Pasivní okno Avantis 95

Systém Avantis 95 byl Institutem Passivhouse v Darmstadtu a Institutem Ift v Rosenheimu oceněn certifikátem „vhodné součásti pasivních budov“. Splňuje nejvyšší izolačními standardy, momentálně dosažitelné pouze za použití PVC a dřevěných systémů. Avantis 95 je nejmodernější systém pasivního okna: vysoká tepelná izolace, extrémně vysoká úroveň vzduchotěsnosti (6× vyšší než evropský standard) a vodotěsnost až do 1200 Pa.

Stavební hloubka systému je pouhých 95 mm, systém je dostupný v jakékoliv barvě. K dispozici je rovněž dvoubarevné provedení (1 barva zevnitř, 1 barva zvenku) a do systému je možno vkládat okenní prvky až do hmotnosti 170 kg.

 
Confort 160
Confort 160

3. Posuvný dveřní systém Confort 160

Confort 160 je vysoce účinný, tepelně izolovaný a snadno ovladatelný posuvný dveřní systém. Má zajímavý estetický vzhled, odolnou a stabilní konstrukci a mimořádně šetří energii. Posuvné části do hmotnosti až 400 kg umožňují instalaci velkých skleněných ploch. V rámci systému C160 je možné realizovat tzv. bezprahové řešení.

 

Sapa Building Systém, to je globální řešení stavby

Sapa Building System je členem celosvětové skupiny Sapa Group, která sídlí ve Švédsku, zaměstnává více než 15 tisíc lidí a je předním nezávislým výrobcem hliníkových profilů na světě. Sapa Group působí ve více než 23 zemích, vyvíjí hliníkové stavební systémy s vysokou přidanou hodnotou a obchoduje s nimi. Náš koncept je založen na blízké spolupráci s našimi zákazníky v Evropě, Severní Americe a Asii. Skupina Sapa Group má rozsáhlé podniky zajišťující extruzi, opětovné zpracování již použitého hliníku, eloxování, práškové lakování a nabízí flexibilní spolupráci a kompletní kontrolu nad těmito procesy.

Díky profesionálním R&D týmům může společnost Sapa Building System nabídnout architektům a projektantům široké spektrum inovativních hliníkových systémů pro fasády, dveře, okna i odborné aplikace. S využitím našich znalostí a zkušeností vytváříme inovativní hliníkové systémy té nejvyšší kvality. Díky struktuře skupiny Sapa Group dohlížíme na celý proces od začátku až do konce. Naši zákazníci mohou mít proto důvěru ve spolehlivou a dobře fungující síť dodavatelů.

 
 
Reklama