Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systémy INTERM® - nové trendy v zasklení

Otvorová prosklená výplň je dnes samostatnou kapitolou ve vzhledu každého domu či bytu. Není pouze funkční součástí pláště budovy, ale svými možnostmi nabízí stále nová a inovativní řešení na poli energetických úspor, ale i designu. Konkrétním příkladem ověřeným praxí jsou systémy zasklení INTERM® z dílny českého výrobce, společnosti Izolační skla.

Pod ochrannou známkou produktů řady INTERM® je sdruženo více produktů, které rozšiřují možnosti použití prosklených otvorových výplní v duchu hesla - izolační skla jinak a lépe.

INTERM® IG frameless

Bezrámový systém zasklení umožňuje osazení zejména velkoformátových skel bez použití standardních rámových prvků přímo do ostění. Díky tomu je maximálně využit stavební otvor a je zvýšen prostup světla, případně i solární zisky, až o 10% oproti zasklení s rámy. Díky přímému zapuštění do ostění je efektivně zateplen i okraj zasklení, což zvyšuje povrchové teploty interiérového skla a zamezuje vzniku vodního kondenzátu. INTERM® IG frameless je bezrámový systém běžně využívaný v moderní architektuře požadující odvážný, atraktivní a designově pozitivní přístup a navíc, dosahující zcela mimořádné hodnotu Uw celé zabudované výplně na úrovni 0,47 W/m2K.

 

INTERM® SG energy IN

Energeticky vysoce efektivní systém pro celostrukturální zasklení fasád. Díky použité meziskelní tepelné fólii typu HEAT MIRROR je vytvořen vícekomorový izolační systém, ovšem s nízkou hmotností oproti standardním řešením v trojskle a tudíž nadměrně nezatěžuje nosnou konstrukci. Díky použité technologii skla INTERM® s vnitřní fólií je zajištěn vysoce selektivní prostup světla podporující světelné zisky, avšak eliminující přehřívání interiéru a současně zabraňující prostupu UV záření dovnitř stavby. Hodnotu Uw celé výplně v zabudovaném stavu lze posunout až k zcela výjimečné hodnotě 0,86 W/m2K, čímž je možné splnit i nejnáročnější požadavky normy na tepelnou ochranu budov s prosklenými a lehkými obvodovými plášti.

INTERM® IG glass blind

Vnitřní meziskelní žaluzie představující vrchol současné stínící techniky. Umožňují variabilně měnit izolační, tepelně energetické i optické vlastnosti okenní výplně. Zcela bezúdržbový systéms elektrickým ovládáním lze začlenit do systému regulace teploty a vzduchotechniky v interiéru. Designové barevné provedení může být zcela podřízené designu domu či interiéru, včetně využití grafických motivů.

 

příklad využití kombinace několika systémů s meziskelní tepelnou folií (INTERM® TF decorative IG
a INTERM® IG glass blind), která přináší zcela ojedinělý designový prvek a navíc stále v nízkoenergetickém standardu

I tento produkt lze kombinovat s meziskelní tepelnou folií a dosáhnout tak vynikající izolační schopnosti na úrovni Ug=0,7W/m2K, navíc variabilně uživatelsky upravitelné podle polohy žaluzie.

INTERM® TF decorative IG

Multifunkční systém izolačního zasklení umožňuje implementovat celoplošná plnobarevná řešení grafických motivů do prosklených ploch s viditelným zobrazením z exteriérů a interiérů staveb. Vše je umožněno díky použití speciální meziskelní tepelné folie. I tento systém umožňuje dosahovat vynikajících izolačních schopností srovnatelnných s ostatními produtky pro nízkoenergetické stavby.

Pro veškeré popisované produkty lze dodat zasklení ve standardech uvedených v následující tabulce

Izolační schopnosti všech systémů INTERM® jsou mimořádné díky aplikaci mezisklení tepelné folie typu HEAT MIRROR, která vytváří vícekomorový izolační systém a který ve všech směrech předčí standardně využívaná běžná dvojskla, nebo trojskla. Tím, že je fólie napnuta uvnitř meziskelního prostoru skleněného sendviče rozděluje jej na dvě lépe izolující samostatné komory s inertním plynem a současně zabraňuje nepříznivé cirkulaci plynu vyvolávající vznik kondenzátu u spodního okraje skla. Zároveň přerušuje tepelný most v okraji skla, doplněný zdvojením distančního okrajového rámečku.

Tepelná odrazivost skla je zajištěna kombinací povrchů s nízkoemis-ním povlakem vzácných kovů a je možné ji upravit variabilně podle požadavků projektanta od varianty podporující solární zisky až po striktně protisluneční skla.

Všechny produkty řady INTERM® s vnitřní fólií na bázi HEAT MIRROR splňují kritéria pro udělení dotace programu Zelená dotacím.

Izolační skla, a.s.

... více světla pro život. Slogan české společnosti, která jako jediná v České republice vyrábí kvalitní izolační skla s meziskelní tepelnou folií typu HEAT MIRROR. Svojí výrobou se specializuje na výrobu izolačních skel a bezrámových a strukturálních zasklení, splňující náročná kriteria pro nízkoenergetické a pasivní domy. www.izolacniskla.cz

 
 
Reklama