Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

I Empire State Building izoluje!

Tato budova má celkem 102 pater, je vysoká přibližně 381 m a sluneční paprsky do ní vnikají celkem 6500 okny. Jen jejich umytí by trvalo zhruba 45 dní. Rozhodně zde není řeč o ničem jiném než o newyorském mrakodrapu Empire State Building, kde co nevidět započne rekonstrukce všech oken. V hlavní roli izolační skla a technologie Heat Mirror.

Nepůjde o ledajakou výměnu oken. Tato bude probíhat v rámci ekologické rekonstrukce, kterou by měl Empire State Building v nejbližší době prodělat. Jejím hlavním cílem je úspora energie, a to za využití revoluční technologie přesklení. Hlavní roli v tomto procesu bude hrát izolační fólie Heat Mirror.

Mezi stávající izolační skla budovy Empire State Bulding bude vložena již zmíněná pokovená izolační fólie Heat Mirror. Dojde tak k vytvoření dvou izolačních komor, které zvýší tepelný výkon až čtyřikrát, dokonale odolají chladu, teplu i pronikání znečištění např. z dopravy. Po aplikaci fólie budou okna následně vrácena zpět na původní místo zasklení.

„Energetická účinnost oken byla dlouhou dobu přehlížena. A to i přes jejich úsporu energie a další z nich plynoucí výhody,“ říká pan Ing. Jiří Dobrovolný, předseda představenstva společnosti Izolační skla, která technologii Heat Mirror využívá pro izolační skla na českém trhu a dodává: „ Rozhodně se jedná o izolační systém, která se má kam vyvíjet, který rozhodně nevyčerpal všechen svůj potenciál. Na základě zmíněných informací lze shledat, že má rozhodně smysl ho využít jak do izolačních skel velkých budov, dokonalým příkladem je právě Empire State Building, tak i do novostaveb či přestaveb rodinných domků, firem, skladů.“

 
 
Reklama