Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový hliníkový dveřní systém Schüco AD UP

Letošní novinkou v portfoliu výrobce okenních systémů DAFE-PLAST je nový dveřní systém AD UP německého výrobce Schüco. Je tedy zřejmé, že se jedná o hliníkový systém se stavební hloubkou 75 respektive 90 mm. V čem je tento systém jiný či inovativní?

Dveřní systém Schüco AD UP

Jednotlivé díly profilu nejsou spojeny jedním polymerovým můstkem, ale dvěma, to znamená, že je de facto rozdělen na tři části. Tím technicky dochází k přerušení tepelného mostu a důsledkem toho dveře vykazují vylepšené tepelně-technické vlastnosti. Drážka v samotném profilu také umožňuje schovat přívodní kabel, který může být využit například pro elektrické impulsy elektromechanického zámku, který je u těchto typů luxusních dveří čím dál víc žádaný. Oproti starším systémům mají profily řady AD UP speciální konstrukci, která umožňuje vnějšímu hliníkovému poloprofilu určitou míru dilatace. Výrazně to omezuje bimetalický efekt a tvarové změny profilů při tepelném zatížení.

Dveřní systém Schüco AD UP může být montován v kombinaci s tzv. „nulovým prahem“. To však předpokládá jistou stavební úpravu, aby byl možný odvod vody. Esteticky zdařilý design dveřního systému dokresluje také oboustranně překryvná hliníková výplň zvýrazněná osvětlenou prohlubní madla otevírání, které je zapuštěno do konstrukce, a to u typu AD UP 90 Design Edition. Dveře působí navenek naprosto dokonalým a čistým designem. Samozřejmostí je jednokřídlé nebo i dvoukřídlé provedení. Dveře najdou uplatnění v rozmanitých projektových řešeních bytové i komerční výstavby orientovaných zejména na náročnější zákazníky.

Více informací

 
 
Reklama