Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zastiňte i okna s MAXI rozměry!

Výška až 5 metrů, šířka až 6 metrů a maximální plocha až 20 metrů čtverečních… takové jsou největší možné rozměry screenových clon, které slouží k odstínění slunečních paprsků!

Minirol screenové clony

Dovedou tak pokrýt i ty nejrozměrnější okenní otvory, díky čemuž je lze využít jak pro velikostně standardní okna, tak i pro ta moderní velkoformátová. A nemusíte se přitom vůbec bát, že by kvůli své velikosti působily na vaší fasádě jako pěst na oko!

A co je při maxi rozměru screenů výhodou?

Ani při maximálních rozměrech nenaruší screenové clony nijak výrazně vzhled vaší fasády! „Screeny jsou tvořeny textilní tkaninou, která pro navinutí do krycího boxu potřebuje daleko méně prostoru než například předokenní rolety,“ říká pan Radek Havelka, obchodní ředitel značky Minirol, která se zabývá výrobou stínících systémů, a doplňuje: „Pokud například zvolíte screeny s maximální možnou plochou 20 m2, bude mít jejich krycí box velikost 131 mm. A jestliže máte menší okna s plochou do 4,8 m2, tak vám pro jejich zastínění vystačí screeny s ještě menším boxem, a to o velikostí pouhých 89 mm!“ Díky relativně malé velikosti krycího boxu je tak možné snadno integrovat celý systém do fasády nebo jej naopak nechat viditelný a přiznaný, takže může sloužit jako subtilní dekorativní prvek, který zajímavým způsobem doplní podobu vaší fasády!

 
 
Reklama