Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Screenové rolety Minirol – venkovní stínění s termoregulačními vlastnostmi

Screenové clony zkráceně screeny patří k typům moderní stínící techniky, která mimo ochrany před sluncem nabízí i úsporu energie pro domácnost a ochranu oken před vlivy nepříznivého počasí.

Díky možnosti vyrobit rolety na míru pro velkoformátová okna se mimo rodinné domy a byty hojně používají k zastínění teras, altánů, pergol a zahradních domků. Jednou z hlavních předností těchto rolet je regulace světla při zachování kontaktu s okolím, kterou zajišťuje průhledná screenová tkanina.

Exteriérové stínění v podobě screenů na okna je díky svým vlastnostem součástí konceptu nízkoenergetického domu. To znamená, že clony budou vytvářet příjemnou tepelnou pohodu v průběhu celého roku. V létě zabrání přehřívání prostoru a v zimě zase omezí proudění studeného vzduchu na skla oken. Díky automatickému ovládání navíc dokáže venkovní stínění Minirol samo reagovat na intenzitu slunečního záření zavřením nebo otevřením rolety. I během vaší nepřítomnosti se bude v interiéru udržovat příjemné klima a váš domov bude zvenčí působit obývaně.

 
 
Reklama