Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okna z modřínu, to je dobrá volba

Vedle smrku, který je nejčastěji používaný k výrobě oken, vyniká nejen svými vlastnostmi, ale především svým vzhledem modřín. Modřín je na okna tou nejlepší volbou.

Dřevěná okna jsou nejen pěkná a tradiční součástí rodinných domů, ale také mají mnoho předností jako tuhost, minimální tepelnou roztažnost a především dlouhou životnost.

Okna ze smrku jsou velmi dobrá a rozhodně není důvod si je nepořídit, ale pokud chceme velmi odolná okna ze dřeva s výraznější strukturou, pak je modřín optimální variantou.

Slavona, dřevěná kvalitní eurookna
Dřevěná okna: Vůně dřeva. Okno do dětství. Jako z jiného světa. Pohádka pro dospělé. Foto: archiv Slavona

Modřín je jehličnatý strom a jeho dřevo patří mezi nejtvrdší. Tvrdost modřínového dřeva je srovnatelná s dubem.

V odolnosti proti povětrnostním vlivům je modřím bezkonkurenční dřevinou. Díky vysoké pevnosti a specifickému složení pryskyřic je dřevo modřínu nepřekonatelné v odolnosti vůči hnilobě a v tomto směru překonává i tvrdší dřeviny jako je jasan nebo dub.


SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 
Reklama