Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řešení pro dilatační spáry u povlakových hydroizolací z asfaltových pásů

Dilatační spáry musí umožňovat vzájemný pohyb obou objektů a zároveň musí být vodotěsné. Při použití modifikovaných asfaltových pásů jako hydroizolační vrstvy ve střechách i spodních stavbách je ideální systém Neodyl.

Systém Neodyl se skládá z bezvložkového pásu NEODYL N a těsnicího provazce CORDON NEODYL.

Výhody systému Neodyl

Asfaltový pás NEODYL N nemá nosnou vložku, a proto je velmi elastický. Lze ho použít zejména pro: vegetační střechy, pochozí střechy, pojížděné střechy i pro použití do spodních staveb. Na řešení dilatací se používá asfaltový pás jako v běžné ploše, je zaručena perfektní soudržnost. Snadná aplikace ve vodorovné i svislé ploše.

Použití systému Neodyl

Asfaltový pás NEODYL N je v místě dilatační spáry volně položen a v místě napojení na hydroizolační vrstvu z asfaltových pásů je v okrajích plnoplošně nataven k pokladnímu pásu s přesahem šířky minimálně 100 mm. V místě dilatační spáry se použije těsnicí provazec CORDON NEODYL.

Systémové řešení detailu provedení dilatační spáry a další informace k pásu Neodyl N naleznete na našich webových stránkách bmigroup.com/cz nebo icopal.cz.

Více informací


BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.
logo BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.

Společnost BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. je předním českým výrobcem a dodavatelem střešních krytin, hydroizolací a doplňků pro šikmé a ploché střechy s mnohaletou zkušeností na trhu.

 
 
Reklama