Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologická odpovědnost a biodiverzita na střeše Glassolutions

Brněnská divize Glassolutions se závazkem vůči životnímu prostředí nespokojila pouze slovy, ale také konkrétními činy. Nyní zdobí střechu závodu 350 m2 zelené střechy.

Brněnská divize společnosti Glassolutions se nespokojila jen se slovy, co se týče jejího závazku vůči životnímu prostředí, ale přešla v konkrétní činy. Důkazem toho je nyní 350 m2 zelené střechy, která zdobí střechu jejího závodu. Na tuto zelenou střechu byly použity předpěstované rozchodníkové koberce, na nichž najdete různé druhy, včetně s. acre, s. spurium, s. sexangulare, s. album, s. hybridum a s. floriferum.

Na stávající hydroizolaci byla navařena nová vrstva, mající atest proti prorůstání kořínků. Zároveň byly nově opracovány detaily, aby se vyloučilo budoucí možné zatečení do skladby střechy.

Zelená střecha dokáže zadržet až 65 litrů vody na metr čtvereční. V příštím roce budou na střechu umístěny včelí úly, což poskytne zdravé prostředí bez pesticidů pro včely a zároveň jim umožní žít mimo běžný ruch lidské společnosti.

Tato inovativní technologie má nespočet pozitivních dopadů na životní prostředí. Vyrovnává teplotní rozdíly, efektivně hospodaří s vodou, pohlcuje zvuky, produkuje čistý kyslík a v neposlední řadě prodlužuje životnost střechy.


 
 
Reklama