Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečné a spolehlivé ploché střechy BMI Siplast a BMI Vedag

Průmyslová zóna v obci Zdiby u Prahy se v minulém roce rozrostla o dva halové objekty sloužící jako prodejní sklady se showroomem a kancelářemi. Na střechy těchto budov byly použity hydroizolace značek BMI Siplast a BMI Vedag.

Plochá střecha splňující požární klasifikaci BROOF(t3)

Základními požadavky investora bylo použít jednovrstevný hydroizolační systém, se stabilizací mechanickým kotvením, zajistit dlouhou životnost střešního pláště a hlavně splnit požární klasifikace BROOF(t3). Proto odborníci z BMI navrhli systémovou skladbu s vrchním asfaltovým pásem Parafor Solo GFM od BMI Siplast, kterou byli schopni splnit všechny požadavky.

Jednovrstevný systém

Skladba střešního pláště je tvořena nosnou konstrukcí z trapézového plechu, parotěsnící vrstvou ze samolepícího pásu s nízkou požární zátěží Alu-Tec FR od BMI Vedag, tepelnou izolací z minerální vaty a hydroizolační vrstvou z pásu z SBS modifikovaného asfaltu Parafor Solo GFM. “Pás Alu-Tec FR díky své vysoce pevné výztužné vložce a samolepící vrstvě na spodním líci, zaručil rychlou a snadnou pokládku bez rizika prošlápnutí mezi vlnami trapézového plechu” dodává Ing. Lukáš Vik, technik společnosti BMI.

Dlouhodobá spolehlivost

Vzhledem k vynikajícím technickým parametrům použitých materiálů v kombinaci s nadstandardně provedenou pokládkou v ploše i detailech se předpokládá, že střechy těchto hal budou dlouhodobě spolehlivé, bezpečné a funkční.

Více informací


BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.
logo BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.

Společnost BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. je předním českým výrobcem a dodavatelem střešních krytin, hydroizolací a doplňků pro šikmé a ploché střechy s mnohaletou zkušeností na trhu.

 
 
Reklama