Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Preventivní podzimní pohled na střechu

Každá střecha si zaslouží minimálně před zimou vaši pozornost. Doporučujeme provést pár jednoduchých revizních kroků, kterými si snadno potvrdíte, že je střecha silnější než případné extrémní povětrnostní podmínky.

Střecha bude vystavena vydatným dešťům, větru, který vše zakryje listím a dalšími nečistotami, námrazám, sněhu, slunečním paprskům a to všechno se bude na střeše v různé intenzitě opakovat.

Na úvod připomínáme, že kvalitní a správně provedená střecha, je docela samostatná a prakticky bezúdržbová. Přesto se vyplatí na střechu nezapomínat a věnovat jí svoji pozornost alespoň dvakrát do roka. Pravidelnou revizí krytiny, oplechování a okapů prodloužíte funkčnost a celkovou životnost vaší střechy. Jednoduchým úkonem si tak především u starších střech můžete ušetřit nákladnou rekonstrukci.

“Ocel už získala renomé odolných a elegantních střech nejen ve skandinávských zemích. Když se dnes podíváte kolem sebe, zjistíte, že lehkost, jistota a elegance oceli vyniká na řadě domů také u nás,” přípomíná technicko-produktový manažer Ruukki, Jan Řezníček.

Odhalte vše, co není vidět

Když se podíváte na kvalitní střechu, na první pohled z ní vyzařuje síla a odolnost. To jsou vlastnosti, které rozhodují o tom, do jaké míry byste se měli zaměřit na revizi střechy před zimou. Možná právě teď do domu nezatéká, ale vy potřebujete jistotu, že je všechno v pořádku a střecha vás dokáže bezpečně chránit i v dalších letech. Díky rozumné prevenci můžeme prodloužit životnost střechy, případně oddálit její rekonstrukci.

Více informací

 
 
Reklama