Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

7 tipů pro kotvení pergoly bez tepelných mostů

Pergoly se staly běžnou součástí rodinných domů. Jejich stavba nese nutnost ukotvení konstrukce do zdi domu, nebo zavětrování. Bohužel, často je kotvení pergol doprovázeno vytvořením tepelných mostů.

Pro plnou funkčnost tepelněizolační obálky domu je nutná celistvost izolační vrstvy. Jakýkoliv zásah do již hotové fasády přináší vznik tepelného mostu a řadu komplikací. Jaký postup při pořizování pergoly tedy zvolit?

  • 1. Plánujte dopředu a zajistěte přípravu na kotvení pergoly včas. Zakomponujte pergolu do svých představ o budoucím domě. Své plány konzultujte s vaším architektem.
  • 2. Místo kotvení pergoly do fasády je nutné technicky připravit a řešení zanést do stavební dokumentace. To je práce pro vašeho projektanta.
  • 3. Nebojte se oslovit odborníky. Poradíme nebo navrhneme vhodné řešení kotvení pergoly bez vzniku tepelných mostů. Již ve fázi přípravy stavby.
  • 4. Každé kotvení je tak pevné, jako zdivo, do kterého se kotví. V místě kotvení pergol je proto vhodné použít do zdi velmi pevný materiál, jako je například beton.
  • 5. Pro kotvení pergoly využijte Montážní bloky PROPASIV® dimenzované na vysokou zátěž. S výběrem vám poradíme.
  • 6. Instalaci montážních bloků provádí stavebníci před zateplováním fasády. Nikdy ne až po zateplení. Je třeba vyloučit jakýkoliv disruptivní zásah do kompaktní izolační vrstvy.
  • 7. Dbejte na to, aby veškeré práce byly dobře řemeslně odvedené a dodržen technologický postup.

Každé řešení, jak předejít tepelnému mostu, musí být realizovatelné a dlouhodobé. Mělo by vydržet minimálně tak dlouho, jako dům samotný.

Více o kotvení do zateplovaných fasád


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 
Reklama