Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ploché střechy odolné proti přehřátí s hydroizolací BMI Icopal

Odolnost střech proti přehřátí je v dnešní době stále důležitější. Střechy s vysokou odrazivostí hydroizolačních vrstev snižují energetickou náročnost budov.

Neabsorbují tolik tepla jako tmavé střešní materiály, čímž snižují spotřebu energie ze vzduchotechnických jednotek a celkově snižují tepelné namáhání střešního systému.

A čím je to způsobeno? Jednoduchým fyzikálním efektem. Střecha se světlým povrchem účinně odráží sluneční záření a udržuje svůj povrch chladný tím, že zpětně vyzařuje sluneční záření zpět do svého okolí. Teplota střechy tak zůstává nižší, a proto se snižuje množství tepla odváděného do budovy pod ní, do interiéru.

A jakou tedy použít hydroizolaci? BMI Icopal doporučuje systém EverGuard. Mezi výhody tohoto střešního systému patří zejména odolná a spolehlivá hydroizolace na bázi TPO fólie a nabídka jejího kompletního příslušenství. Fólie EverGuard představuje řešení pro trvale udržitelnou výstavbu, jelikož eliminuje používání změkčovadel a halogenů. Díky vynikajícím parametrům tepelných izolací a její světlé barvy přispívá ke snižování energetické náročnosti budovy, k ochlazování budovy a ke snížení efektu tepelného ostrova.

Více informací


BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.
logo BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o.

Společnost BMI střešní a hydroizolační systémy s.r.o. je předním českým výrobcem a dodavatelem střešních krytin, hydroizolací a doplňků pro šikmé a ploché střechy s mnohaletou zkušeností na trhu.

 
 
Reklama