Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém podkonstrukce pro odvětrané zavěšené fasády CROSSFIX®

Specialista na upevňovací techniku EJOT představuje systém podkonstrukce CROSSFIX®, který byl již dvakrát oceněn cenou German Innovation Award.

Systém podkonstrukce CROSSFIX® je bezkonkurenčně flexibilní, energeticky úsporný a způsobuje převrat v oblasti odvětraných fasád. Je to první systém z nerezu (A4, A2), který může být použit pro horizontální i vertikální nosné profily. CROSSFIX® zvyšuje vaši flexibilitu, usnadňuje montáž, šetří náklady za realizaci a snižuje náklady na skladování. Konzola je kompletně vyrobená z nerezu a významně tak redukuje tepelné mosty v systému.

Více účinnosti díky 100 % nerezu

Pro fasádní podkonstrukce se pro redukci tepelných mostů doporučuje použití materiálů s co možná nejnižší tepelnou vodivostí. Zatímco u nerezové oceli je tepelná vodivost cca 13 W/mK, u hliníku je to 160 až 220 W/mK. Použitím nerezavějící oceli redukuje konzola CROSSFIX®, ve srovnání s hliníkem, významně tepelnou vodivost. Při navrhování lze výrazně snížit přirážku na tepelné mosty. Proto jsou při stejné tloušťce izolantu dosahovány lepší hodnoty součinitele prostupu tepla stěnou U. Významné deformace průběhu teplot konstrukcí jsou způsobené tepelnými mosty hliníkových konzol, které jsou znázorněné na obrázku 1. Důsledkem tepelných mostů je ochlazení stěny ze stran interiéru. Na základě toho není možné dosáhnout velkého rozdílu teplot mezi interiérem a exteriérem.

EJOT dodává kompletní systém podkonstrukce se všemi informacemi v rámci jedné dodávky a v ověřené kvalitě.


Obr. 1 - Výrazné tepelné mosty u hliníkových konzol

Obr. 2 - Minimální tepelné mosty u CROSSFIX

Podrobné informace


EJOT CZ, s.r.o.
logo EJOT CZ, s.r.o.

EJOT CZ zajišťuje prodej sortimentu spojovacích prvků pro průmysl a upevňovacích prvků pro stavebnictví. Dále nabízí samovrtné a závitotvorné šrouby, hmoždinky a kotvy, které jsou určeny pro opláštění budov, ploché střechy, zavěšené fasády, kontaktní ...

 
 
Reklama