Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Provětrávaná fasáda zabraňuje zbytečným výdajům a snižuje zdravotní rizika

Zvláště starší domy často mívají problémy s energetickou náročností. Fasáda proto není jen na okrasu – například pomocí systému DIAGONAL 2H lze budovu bez obtíží dodatečně zateplit.

Ocelová konstrukce od společnosti Knauf Insulation pro větrané zateplení fasád je kompatibilní s různými architektonickými řešeními, vyrovnává nerovnosti podkladu a unese pohledový obklad až do hmotnosti 20 kg/m2.

Mezi hlavní výhody systému Diagonal 2H patří fakt, že minimalizuje tepelné mosty, kudy uniká více tepla než v ostatních místech konstrukce. „Vzhledem k tomu, že do procesu nevstupuje voda, nejsou potřeba pauzy na vysychání lepidla nebo omítky,“ říká aplikační manažer Knauf Insulation Štěpán Lášek. Montáž je tak podle něj možná i během chladnějších dní, není totiž závislá na počasí. Systém se hodí pro starší domy a jejich rekonstrukce i pro novostavby.

Ať už bydlíme kdekoliv, zdraví je v každé době prioritou. Doma chceme volně dýchat. Pokud bydlíme ve vlhkých, špatně izolovaných a nedostatečně větraných domech, zaděláváme si tím na alergie nebo jiná onemocnění dýchacích cest. Správně aplikovaná tepelná izolace může značně ulevit naší peněžence, ale zároveň pomáhá našemu organismu, kterému umožňuje žít ve zdravějším prostředí.

Konstrukce Diagonal 2H je z oceli, tedy z materiálu, který vyniká svou spolehlivostí. Výhodou řešení je jeho geometričnost. Díky šikmo orientovaným prvkům jím prostoupí méně tepla a intenzita tepelného toku se celkově sníží na polovinu. Na diagonály se připevňují svislé pomocné profily, které se následně vyplní minerální vlnou. Základ zdravého a úsporného bydlení je na dosah. Zateplení pomocí Diagonal 2H zvládnete svépomocí, důležitá je ale pečlivost.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama