Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odkud fouká? Minerální izolací zajistíte v domě správnou teplotu

Každý chce mít doma pohodlí a v zimním období především teplo. To ale z interiéru může unikat a my platíme i za jeho nevyužití.

Zabránit zimě v domě lze přitom celkem jednoduše pomocí minerální izolace. Její aplikace foukáním nezabere příliš času a hlavně v sobě snoubí efektivní využití nákladů na vytápění.

„Foukaná minerální izolace může být hotová za několik hodin a je ideální pro členité a nerovné plochy,“ vysvětluje Štěpán Lášek, aplikační manažer společnosti Knauf Insulation. Výhodou je, že foukat minerální vatu do fasád můžete v kteroukoli roční dobu a nemusíte tak čekat do jara.

Provedení foukané izolace na stavbě je přesné a navíc při práci nevzniká žádný odpad. Podle Láška je důležité nepodcenit správné zaizolování slabých míst, například rohů u obvodového zdiva či skulin kolem střešních oken, pokud jde o izolaci střechy.

Minerální vlna, která se do fasád fouká, umí vyplnit dutiny v dřevěné konstrukci stropu, podhledy nebo stropy jakékoliv konstrukce shora nebo také dutiny v různých stavbách včetně nízkoenergetických a pasivních domů. Koncoví uživatelé ocení mimo tepelně technických vlastností i to, že tlumí hluk, nesesedá a je odolná proti vlhku. Představuje moderní a ekologický způsob zateplení fasády rodinného nebo třeba panelového domu.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama