Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ušetřit na energiích lze pomocí izolace

Bez energií se dnes neobejdeme. Tepelné ztráty mohou přitom značně zatížit rodinný rozpočet. Snížit výdaje za energie je možné díky kvalitní izolaci. Efektivní ochranu před chladem a v létě naopak před horkem nabízí například minerální vata.

Zateplení domu je řešení, které dokáže ušetřit peněženky domácností a zároveň zlepšit kvalitu bydlení. Především obyvatelé starších domů cítí po její aplikaci změnu.

Češi mají na trhu zateplování v zásadě dvě hlavní možnosti. Buď vnější stěny obloží polystyrenem nebo právě minerální vatou, a to ve skelné nebo kamenné variantě. „Základní výhodou izolace z minerálních vláken je její nehořlavost a velmi dobrá prodyšnost,“ vyzdvihuje vlastnosti minerální vaty aplikační manažer společnosti Knauf Insulation Štěpán Lášek. Minerální vata také funguje jako výborný zvukový izolant. Předchází vzniku plísní a v čase prakticky neztrácí své pozitivní vlastnosti.

V daném okamžiku sice izolace minerální vatou představuje určitý náklad, ale z dlouhodobého hlediska se zpravidla vyplatí. Absence plísní, rovnoměrné rozložení teploty v místnostech, takový standard bydlení dnes už automaticky vyžadujeme.

Zateplit dům lze udělat bez použití zdraví škodlivých látek díky revoluční technologii ECOSE Technology od Knauf Insulation. V krušnohorské Krupce najdete dokonce jeden z nejmodernějších závodů na výrobu minerální skelné vlny v Evropě.

S izolací se dá začít prakticky kdykoliv. Současné zimy jsou mírné a izolační práce probíhají po celý rok. Zájemci by se měli informovat i o možnosti čerpání dotace. V České republice je totiž zateplování domu systémově dotováno v rámci programu Nová zelená úsporám.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama