Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na chalupě bez svetru. Čím kvalitně zateplit dřevostavbu?

Vytvořit si v interiéru příjemné klima a chránit teplo rodinného krbu je základ domácího pohodlí. Stěny chalup a srubů dnes můžeme naštěstí bez problémů zateplit.

Pro izolaci dřevostavby jsou vhodné materiály s nízkým difúzním odporem jako třeba skelná vata. Ideální řešení na obvodové stěny dřevostavby nabízí společnost Knauf Insulation prostřednictvím produktu Naturoll s ECOSE® Technology. Tato izolace je jako jediná v České republice bez formaldehydu a akrylátů. Perfektně se tak snoubí s přírodním materiálem.

Toužíte po tom, aby se dřevěná chalupa v létě nepřehřívala a v zimě naopak, aby teplo neunikalo a nemuseli jste sahat po několika vrstvách svetrů? Díky minerální skelné vlně dřevostavba dýchá, neváže na sebe vlhkost a nevznikají nežádoucí plísně. Dřevo se nijak nedegraduje.


Naturoll na základě vysoké pružnosti vyplňuje izolovaný prostor mnohem lépe než třeba kamenná vata. V konstrukci drží bez nutnosti dodatečné fixace (drátkování) a izolace nijak nesesedá. Moderní dřevostavby dnes umožňují efektivně dosáhnout skvělých tepelně technických i akustických vlastností a těší se vynikající požární odolnosti jednotlivých konstrukčních celků.

Pružná minerální vlna umožňuje zateplovat a chránit před případným hlukem nosné obvodové stěny, vnitřní nosné a nenosné dělící stěny, stropy i střechy. U fasád, které jsou doplněné o kontaktní zateplovací systém, je pak dokonce možné dosáhnout vzhledu klasické zděné budovy.

Chytře navržená dřevostavba zanechává minimální ekologickou stopu a zároveň umožňuje dosáhnout maximálního komfortu pro své obyvatele.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama