Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zóna pro tesaře

Tesařské řemeslo jako jedno z nejdůležitějších, nejkrásnějších, ale i nejnáročnějších stavebních řemesel, bude zvýrazněným tématem 21. ročníku veletrhu STŘECHY PRAHA ve dnech 7. – 9. 2. 2019.

ZÓNA PRO TESAŘE

K vidění bude široký dřevosortiment, moderní technologie i tradiční tesařské techniky, nářadí, nástroje a další vybavení pro řemeslníky, spojovací prvky a materiály, prostředky pro ošetření dřeva, návrhové software a další.

Vše bude soustředěno do Zóny pro tesaře umístěné ve výstavní hale č. 4. Návštěvníci uvidí ukázky tesařského řemesla, novinky v oblasti nářadí, s možností si stroje a náčiní vyzkoušet. Připraveno je množství atraktivních cen pro účastníky soutěží, ať již vědomostních či soutěží zručnosti. V předváděcí aréně budou probíhat prezentace děl a setkání se zajímavými osobnostmi z oboru. Historii tesařského řemesla připomenou vzácné muzejní exponáty, chybět nebudou ani speciální sekery - teslice, širočiny či hlavatky, které předvedou mistři tesaři přímo při práci.

Připraven je 4. ročník Fóra Dřevěné konstrukce zaměřeného na poruchy dřevěných konstrukcí, na dřevěné stavby typu rozhledny, lávky, mosty, dětská hřiště a zazní zásady jejich údržby. Cenné rady poskytnou odborníci v poradenských centrech, jak pro veškerou výstavbu, tak pro oblast pokrývač-klempíř-tesař.

Vzájemná výměna zkušeností, prezentace tesařského řemesla, jeho kouzla a náročnosti „naživo“ širokému publiku proběhnou poprvé v rámci speciální Zóny na největším oborovém veletrhu Střechy Praha.

Uzávěrka přihlášek k účasti za nižší ceny je do 30. 9. 2018. Více na www.strechy-praha.cz.


 
 
Reklama