Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ISOVER rozšiřuje standardní nabídku soklových desek

ISOVER rozšířil standardní nabídku materiálu pro zateplení soklu a spodní stavby. Izolační polystyrenové desky Isover EPS SOKL 3000 jsou nově ve standardní nabídce až do tloušťky 300 mm.

Isover EPS SOKL 3000
Isover EPS SOKL 3000

Po zavedení nového standardu v oblasti minerálních izolací vylepšeným izolačním materiálem Isover DOMO PLUS se součinitelem tepelné vodivosti lambda 0,038 (W.m-1.K-1), posouvá Isover standardy v oblasti pěnového polystyrenu. Izolační polystyrenové desky pro zateplení soklu a spodní stavby Isover EPS SOKL 3000 jsou nově v nabídce až do tloušťky 300 mm. Isover tak umožňuje jako první na trhu splnění požadavků i pro energeticky úsporné stavby, tj. nízkoenergetické a pasivní domy, kde tloušťky izolace 300 mm jsou dnes již zcela standardní a na českém trhu tyto desky z expandovaného polystyrenu chyběly. Velké tloušťky izolace se pro sokly nevyrábějí ani z extrudovaného polystyrenu XPS, kde se standardní maximum pohybuje kolem 120 mm.

Vlastnosti a formát Izolační desky Isover EPS SOKL 3000
Izolační desky Isover EPS SOKL 3000 se vyrábějí lisováním do forem, což zajišťuje jejich mrazuvzdornost, tj. vhodnost do vlhkého prostředí. Jsou dodávány ve formátu 1250 x 600 mm s výraznou povrchovou vaflovou strukturou pro vysokou přídržnost lepidel a tmelů. Pro jejich lepení a stěrkování se tedy mohou používat zcela běžná lepidla pro zateplovací systémy ETICS. Další výhodou je konstantní úroveň lambdy (součinitel tepelné vodivosti) pro všechny tloušťky na úrovni 0,035 (W.m-1.K-1). Desky jsou určeny pro maximální hloubku použití pod terénem 3 m, což vyhovuje podstatné většině aplikací.

Další informace o izolaci soklu a spodní stavby naleznete v katalogu Fasádní zateplovací systémy, který si můžete zdarma stáhnout.
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama