Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řešení zateplení a opravy fasád historických domů

Opravy historických budov bývají obvykle komplikované zejména kvůli specifickým nárokům památkářů. Víme, jak na to.

Opravy historických budov bývají obvykle komplikované zejména kvůli specifickým nárokům památkářů. Domy v historických centrech měst nebo v chráněných památkových zónách musí splňovat náročné požadavky, například použití specifických materiálů, zachování vzhledu budovy nebo autentické výplně oken a dveří. Velkou zkušeností pro nás bylo zateplení a kompletní rekonstrukce secesního domu ve Výstavní ulici v Brně.

Pomohl nám systém Baumit Open

Jedná se o systém, jehož vlastnosti se výborně hodí právě pro starší domy i významné historické památky. Dá se totiž kombinovat s tradičními fasádními materiály. Navíc je vysoce prodyšný, takže nechá zdi dýchat. A tím skvěle řeší vlhkost, která je ve starých budovách jedním z největších problémů.

Perforovaný polystyren, který Baumit Open využívá, je snáze aplikovatelný a práce s ním je rychlá. K jeho upevnění se používá lepidlo a speciální kotvy StarTrack umožňující skladbu systému zcela bez tepelných mostů. Tím do budoucna šetří peníze a při rekonstrukcích čas.

Kromě historických budov se Baumit Open také výborně hodí při zateplování novostaveb a pasivních a nízkoenergetických domů.


ZATEPLENÍ, REVITALIZACE PEKSTAV, s.r.o.
logo ZATEPLENÍ, REVITALIZACE PEKSTAV, s.r.o.

Specializujeme se na revitalizaci a zateplení bytových, administrativních a komerčních budov se zárukou 5 let. Po celé ČR. Vyřídíme i dotace Zelená úsporám, Panel+ a nově IROP. Dodržujeme termíny, rozpočty a technologické postupy. Pokud chcete šetřit ...

 
 
Reklama