Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malá hala s velkým využitím

Začátkem kalendářního roku 2016 vyhrála naše společnost výběrové řízení na dodavatele ocelové konstrukce se střešním a stěnovým pláštěm sportovního multifunkčního centra v Hrubé Borči na Slovensku.

Sportovní multifunkční centrum v Hrubé Borši je ukázkou toho, že ne vždy závisí na velikosti stavby pro její plnohodnotné sportovní využití.

Sportovní centrum je konstrukčně řešeno ocelovou konstrukcí v rámovém provedení s kloubovým založením do základových konstrukcí. Základní osové rozměry haly jsou 16,40×21,40 m s vnitřní světlou výškou objektu na max. úrovni + 6,33 m.

Na části půdorysné plochy je sportovní objekt konstrukčně řešen jako dvoupodlažní stavby. Tímto rozčleněním došlo ke zvýšení funkčního využití vnitřního prostoru s optimální dispozicí pro umístění fitcentra a sportovního zázemí.

Při návrhu stěnového a střešního opláštění se při samotném návrhu použitých materiálů a postupů vycházelo především z požárních nároků kladených na střešní a stěnové pláště tohoto sportovního objektu, dále na použité technologie pro odvětrávání vnitřních prostor a v neposlední řadě také na samotný vnitřní a venkovní vzhled celé stavby.
Pro návrh stěnového opláštění zde byly použity sendvičové panely v tloušťce 120 mm s polyuretanovou výplní s horizontálním kladením kotveny na nosné obvodové sloupy. Horní hrana atiky je po celém obvodu haly ukončena na úrovni +7,30 m.

Pro exteriérovou fasádu centra byla zvolena kombinace odstínů světlé barvy RAL 9002 a tmavé barvy RAL 7016.

 
 
Reklama