Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fascinující fasáda mnoha barev

Sen o netradičním a unikátním domě pomohly pokrývači Florianovi Pollakovi z Retzbachu v Rakousku splnit až fasádní desky PREFA Reynobond, které v sobě spojují moderní design a prvotřídní materiál.


Na stavbě domu se podílela renomovaná architektonická kancelář Maurer & Partner. Budova, kterou vytvořili, teď vyvolává naprostou senzaci. Podle dopadu světla, počasí nebo denní a roční doby, mění dům rodiny Pollakových svůj vzhled a doslova hraje všemi barvami: od bronzové přes zelenou až po fialovou. Díky tomu je každý pohled na budovu tak trochu nový a překvapivý.

Variaci optických efektů umožňuje vrstva s křišťálovým efektem v barvě PREFA Spring Lake, která odráží světlo jako zrcadlo. Dům navíc dokonale zapadá do okolní krajiny, stojí totiž uprostřed zeleně a v popředí má malé jezírko na koupání. Hliníkové fasádní desky PREFA splnily požadavek investora také z pohledu trvalé udržitelnosti tohoto materiálu.

„Jasné linie stavby skýtaly perfektní předpoklad pro použití fasádních desek PREFA.“ Ty mají totiž ještě jedno velké plus: „Dají se bez problémů ohýbat přes rohy. Nevznikají tak ostré hrany, styky či podhledy. Desky Reynobond jsou skvělé pro všechny, kdo ocení dokonalé provedení v detailu,“ konstatuje Florian Pollak.

Právě díky detailům vypadá celý dům tak působivě. Jako příklad za všechny uveďme hranaté svody, které jsou navrženy přesně tak, aby se optimálně hodily k využití na moderních stavbách. Architekt Ernst Maurer dodává: „Díky novému hranatému provedení lze nyní svody PREFA architektonicky dokonale integrovat, zkrášlí jak ploché střechy, tak krychlové stavby.“

Inspirují se i další? Společnost PREFA Aluminiumprodukte nabízí pestrou paletu barevných fasád, díky kterým budou architekti snáze přetvářet kreativní nápady ve skutečnost.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama