Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MAGIC DECOR RAW - speciální omítka ke kreativnímu ztvárnění fasád

Jednou z hlavních novinek v sortimentu značky Cemix pro rok 2016 jsou silikonové omítky MAGIC DECOR.

Tato produktová řada omítek je určená pro kreativní ztvárnění fasád. Omítky MAGIC DECOR se vyrábí ve třech zrnitostech. MAGIC DECOR RAW má ze všech těchto omítek nejvyšší zrnitost – do 2,5 mm. Omítka je určená k vytváření finálních povrchových úprav stavebních konstrukcí ve vnějším i vnitřním prostředí. Může také sloužit jako dekorativní a ochranná vrstva tepelněizolačních kompozitních systémů (ETICS).

Omítka MAGIC DECOR RAW vyniká skvělou stálostí barev, odolností proti znečištění, výbornou paropropustností a současně i vodoodpudivostí povrchu. Fasáda s touto omítkou je odolná proti mechanickému poškození i vůči houbám, řasám a mechům. K dispozici je široká škála barevných odstínů. Díky Zimní přísadě COOL, která urychluje proces vysychání a tvrdnutí, je možné omítku aplikovat i v chladnějším období při teplotách od +1°C až +10°C. Minimální doba zrání šlechtěné omítky za běžných klimatických podmínek se počítá 1 den na 1 mm nanášené vrstvy.

MAGIC DECOR RAW se může používat samostatně jako finální vrstva, kdy se po nanesení na podklad vytvoří hladítkem typická rýhovaná struktura, ale také v kombinaci s jemnější omítkou MAGIC DECOR FINE. Při tomto vrstvení omítek bude docíleno povrchu imitujícího hrubý beton. Točením nebo krátkými vodorovnými a svislými tahy plastového hladítka se v omítce MAGIC DECOR RAW vytvoří ve směru pohybu hladítka krátké rýhy a po zatvrdnutí omítky se do ní silně vetře jemná omítka MAGIC DECOR FINE, která rýhy částečně vyplní. Aplikace se provádí ocelovým hladítkem a výsledný efekt, kdy na povrchu omítky zůstávají drobné nerovnosti a prohlubně, je na první pohled k nerozeznání od hrubého pohledového betonu.


Nanášení MAGIC DECOR RAW

Strukturování MAGIC DECOR RAW

 
 
Reklama