Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnost na střechách – systémy proti propadnutí

Solární panely, klimatizační jednotky nebo zelené střešní zahrady dělají ze střech stále častěji využívané plochy – ať už při servisech nebo k oddechu ve volné chvíli.

Riziko neúmyslného stoupnutí na světlík se zvyšuje nejen, když si zde hrají děti, ale také v zimě, když chceme například odstranit sníh ze solárních panelů. V těchto případech je snadné světlíkem propadnout dolů. Jen stabilní a odzkoušená konstrukce může nabídnout rozsáhlou ochranu.

LifeGuard je mříž proti propadnutí firmy Eberspächer Tageslichttechnik. Tvoří ji stabilní konstrukce z pozinkovaného ocelového plechu (případně také s barevným nástřikem dle RAL), která je vyrobena a odzkoušena na maximální zátěže a montuje se do podstavce světlíku. Mříž LifeGuard nabízí od první minuty montáže nejvyšší bezpečnost – již na stavbě. Je možné ji zabudovat do všech otvorů do max.šířky 6m a libovolné délky. Mříž LifeGuard je certifikovaná dle rakouské normy ÖNORM B3417 Technickou univerzitou ve Vídni pod č. VFA 2006 0464-01.

LifeNet je bezpečnostní síť tvořená pletivem z ušlechtilé oceli, která se vkládá mezi vrstvy kopule světlíku a připevní se do hliníkového rámu kopule. Tím je optimálně integrována do konstrukce světlíku a plní nejvyšší bezpečnostní i optické požadavky. Je vhodná obzvláště pro pevné nebo otvíravé kopule. Integrací sítě LifeNet mezi vrstvy kopule lze světlíkem volně vylézt na střechu, např. kvůli servisním pracím při čištění komínů. Síť LifeNet byla odzkoušena Technickou univerzitou ve Vídni dle normy PA-M 026 pod č. 9884/1/1.

 
 
Reklama