Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světlík Wemalux M - multifunkční prvek pro střešní pláště budov

Wemalux – bodový světlík klade nová měřítka pro ploché střechy. Vedle hlavní funkce optimálního prosvětlení vnitřních prostorů střechou může po zabudování otvíracího zařízení sloužit jako přirozený větrací prvek s nízkými provozními náklady.

Životnost a energetická hospodárnost – to jsou současné požadavky na budovy. Střešní plášť je přitom centrálním prvkem, protože tvoří propojení vnitřního prostoru a venkovního prostředí. Musí splňovat různé funkce, jako např. regulaci tepla, výměnu vzduchu a prostup tepla, které se vzájemně ovlivňují. Jeho stavebně fyzikální vlastnosti jsou zásadní pro energetickou úsporu budovy a klima uvnitř. Požadavky zákazníků a zákonné předpisy a normy na hodnoty prostupu tepla vyžadují nepropustný střešní plášť a s tím spojenou kontrolovanou regulaci větrání a v případě požáru řízení odvodu kouře a tepla.

Světlíky Wemalux M jsou vyvinuty speciálně pro splnění těchto vysokých požadavků – vynikající hodnoty prostupu tepla a zvukového útlumu, ochrana proti krupobití a propadnutí světlíkem spolu s výrazně větším prostupem světla jsou hlavními znaky série Wemalux M. A právě na životnost dbáme nejvíce. Světlíky Wemalux M jsou vyráběny s dlouhou životností a jsou 100% recyklovatelné. Nastavujeme měřítka pro techniku denního světla, jsme flexibilní, vyrábíme přes 50 různých formátů a velikostí kopulí a podsad světlíků.

 
 
Reklama