Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cemix spárovací malta pro lícové zdivo

V květnu letošního roku byla dokončena rekonstrukce pavilonu č. 23, Krajské nemocnice Tomáše Bati, pod taktovkou Pozemního stavitelství Zlín a.s Realizační firma přitom vsadila na výrobky a systémy společnosti LB Cemix.

Město Zlín je v českém i evropském kontextu výjimečné svou funkcionalistickou, resp. „baťovskou“ architekturou a mezi jeho skvosty patří i Krajská nemocnice Tomáše Bati. Jednotlivé pavilony zlínské nemocnice prochází postupnou modernizací, která je samozřejmě podmíněná zachováním typického vzhledu fasády za použití obkladových prvků z cihelných pásků v kombinaci se zateplením objektu.

V květnu letošního roku byla dokončena rekonstrukce pavilonu č. 23 pod taktovkou Pozemního stavitelství Zlín a.s Realizační firma přitom vsadila na výrobky a systémy společnosti LB Cemix.

Na certifikovaný zateplovací systém ETICS Cemix THERM K, který je určen právě pro objekty obložené keramickými prvky, byly lepeny cihelné pásky typu ALTEK. Pro spárování pásků využila firma letošní inovaci - Cemix Spárovací maltu pro lícové zdivo 10. Tato spárovací malta byla modifikována tak, aby bezpečně vyplnila spáry i mezi velmi nasákavými typy obkladových prvků, kam se řadí právě použité cihelné pásky.

Kromě cihelných pásků je nová spárovací malta vhodná pro klinkery, různé typy vápenopískových či betonových zdicích prvků. Malta má jemnozrnnou strukturu a nezpůsobuje výkvěty.

 
 
Reklama