Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Projektování dle budoucích pravidel

V uplynulých dvou týdnech uspořádala divize Isover společnosti Saint-Gobain v Praze a v Brně zajímavé konference s tématem Projektování dle aktuálních i budoucích trendů a pravidel určené zejména pro architekty a projektanty.

Kromě inspirujících přednášek byl účastníkům představen i druhý díl Katalogu teplených vazeb s podtitulem Střešní konstrukce. Zájem byl velký, obou akcí se zúčastnilo přes 300 účastníků, jejichž ohlasy jsou velmi pozitivní.

V Praze se akce konala 14. 5. 2015 v nové budově OK Systém na Pankráci, v Brně pak o týden později, tj. 21 .5. 2015 v SONO Centru. Zajímavá, obohacující a inspirativní témata prezentovaly a o své zkušenosti se podělily kapacity z různých oborů. Cestu od pasivních domů k energeticky soběstačným budovám zaštítil pan akademický architekt Aleš Brotánek. Oblast certifikace budov a analýzy životního cyklu výrobků úžasně popsal pan docent ing. Vladimír Kočí, PhD., děkan fakulty technologie ochrany prostředí z VŠCHT v Praze, v Brně se pak tohoto tématu úspěšně ujal pan Ing. Petr Vacek. Na konferenci byli i zástupci Státního fondu životního prostředí, kteří vysvětlili dotační program Nová zelená úsporám, jeho fungování, podávání a zpracovávání žádostí a další praktické informace.

Samostatnou kapitolou bylo slavnostní představení Katalogu teplených vazeb II. – Střešní konstrukce samotným autorem, panem Ing. Romanem Šubrtem. Katalog navazuje na první díl, který obsahoval 40 konstrukčních detailů obvodových stěn. V druhém díle pak projektanti najdou 44 zpracovaných detailů z oblasti střešních konstrukcí. Oba díly Katalogu dostali všichni účastníci konference zdarma. Případní zájemci si o něj mohou napsat na info@isover.cz nebo navštívit některou z krajských vědeckých knihoven, kde jsou výtisky k dispozici k nahlédnutí.

V rámci tématu aktuálních a moderních trendů nezůstaly opomenuty ani chytré aplikace a výpočetní programy. Aplikace pro mobilní zařízení Isover SmartApp s šikovným kalkulátorem tloušťky zateplení stávajících i nových obvodových konstrukcí budov uživateli velmi rychle ukáže, jakých výsledků lze s konkrétními skladbami konstrukcí dosáhnout, zároveň aplikace slouží i jako on-line katalog výrobků Isover s technickými informacemi. Dále byla představena nová verze softwaru pro projektanty Isover Multi-Comfort House Designer 4.0 pro rychlou energetickou optimalizaci návrhu budov. V neposlední řadě se také účastníci konference dozvěděli, jaká je budoucnost projektování pomocí prostředí BIM a jaké známé stavby jsou již v BIM naprojektovány. Konferencemi provázela paní Ing. Michala Hergetová, redaktorka ekonomické redakce České televize.

Konference byla zařazena do celoživotního vzdělávání ČKA i ČKAIT.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama