Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab v Praze expanduje do dalších více než 2 000 m2 skladových ploch

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, v Praze dále expanduje.

Pronajal si dalších 2 368 m2 skladových ploch v areálu Karlovarská Business Park v těsné blízkosti své centrály a výrobního závodu v Praze-Ruzyni, odkud sem přesune část svých skladových kapacit.

Karel Kleinmond, jednatel společnosti Lindab s. r. o. v České republice, k pronájmu dodal: „Západ Prahy má pro naše podnikání strategicky velmi významnou polohu. Proto v této lokalitě máme svůj vlastní areál o celkové zastavěné ploše téměř 24 000 m2, v jehož třech výrobních halách, kancelářích a skladových prostorech působíme již více než 10 let. Nejvýhodnějším řešením naší nynější expanze se proto ukázal přesun části skladových kapacit do areálu Karlovarská Business Park, který je s našimi stávajícími prostory v těsném sousedství.

Svou expanzí v Praze tak Lindab dále naplňuje svou strategii rozvoje pro léta 2015-2020 oznámenou prezidentem a ředitelem koncernu Lindab Andersem Bergem. Její součástí je i růst v západní a střední Evropě, kde Lindab v minulém roce zaznamenal růst prodejů. Podle Karla Kleinmonda celkové tržby české odnože koncernu - společnosti Lindab s. r. o. - vzrostly meziročně o 16 % zejména díky dynamicky rostoucímu exportu; tržby realizované přímo na trhu v České republice vzrostly vloni o 3 %. Pronájem nových skladových ploch je proto přirozenou reakcí na nastoupené tempo růstu společnosti.


Stávající areál společnosti Lindab s. r. o. v Praze-Ruzyni.
Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...

 
 
Reklama