Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ideální zateplení Isover Woodsil

Rychlost a jednoduchost výstavby je u dřevostaveb jejich největší výhodou. Domy se nejčastěji skládají z předpřipravených dílků jako skládanka.

Na tento trend reagují i výrobci dalších stavebních materiálů, jako jsou například izolace. Aby nebrzdily celkově rychlou výstavbu, vyvinul Isover desky z minerální vlny Isover Woodsil, které svými přizpůsobenými rozměry a mechanickými vlastnostmi naprosto dokonale zapadají do všech vnějších i vnitřních stěn či prefabrikovaných konstrukcí.

Nejčastěji se zateplení provádí vložením tepelné izolace do připravených roštů obvodové stěny, která se následně z obou stran zaklopí pomocí desek, často na bázi dřeva či sádrovláknitých materiálů.
Největšími přednostmi produktu Isover Woodsil jsou nehořlavost dosahující stupeň třídy reakce na oheň A1, která zejména v dřevostavbách hraje velmi důležitou roli, a velmi dobré tepelně-izolační vlastnosti, kdy součinitel teplené vodivosti λD je pouhých 0,035 W.m-1.K-1 a výborná akustická pohltivost.

Samozřejmě bychom výčet měli rozšířit i o nízký difúzní odpor, ekologickou a hygienickou nezávadnost, dlouhou životnost nebo například odolnost proti dřevokazným škůdcům, hlodavcům a hmyzu. Stejně jako všechny minerální izolace v deskách umožňuje i Isover Woodsil velmi snadnou manipulaci při aplikaci. Na závěr snad jen dodáme, že desky Isover Woodsil jsou rozměrově stabilní i při změnách teploty.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama