Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Schüco byla oceněna renomovanou německou cenou za inovace Diesel Medal 2014

V kategorii „udržitelné inovace“ bylo ocenění poprvé předáno firmě z oboru stavebnictví.


Zleva: Andreas Engelhardt, CEO společnosti Schüco International KG, a Dr. Stephan Kufferath, ředitel společnosti GKD - Gebr. Kufferath AG, který pronesl pochvalnou řeč.

Poprvé ve své historii udělil Německý institut pro vynálezy (Deutsche Institut für Erfindungswesen e. V.), založený v roce 1953, prestižní ocenění Diesel Medal v kategorii "udržitelné inovace" společnosti z oboru stavebnictví. V závěru roku 2014 si nejstarší evropskou cenu za inovace převzala německá společnost Schüco International KG. Správní rada Diesel Medal při Německém institutu pro vynálezy v čele s Prof. Alexanderem Wurzerem vyzdvihla kontinuální inovativní přínosy společnosti Schüco v oblasti opláštění budov s ohledem na šetrné využívání zdrojů a pečlivé zvážení potřeb lidí a přírody.

Dle kuratoria institutu je ohleduplný a trvale udržitelný přístup společnosti Schüco patrný u konceptů opláštění objektů, ucelených systémových řešení oken, dveří a fasád pro energeticky soběstačné objekty nebo do fasády integrovaných vysoce efektivních větracích systémů. Zdrojem inovací je i globální síť architektů, developerů, výrobců, investorů a zákazníků, se kterými Schüco spolupracuje. Dr. Stephan Kufferath, ředitel německé společnosti GKD - Gebr. Kufferath AG z Dürenu, specializující se na průmyslové (architektonické) tkaniny, ve své řeči dále poznamenal, že pouze ti, kteří trvale rozšiřují své obzory, zohledňují a systematicky spojují potřeby lidí a přírody, mohou vyvíjet pláště budov, které splňují požadavky na udržitelnost. V tomto směru Schüco nepřetržitě hledá nová a trvalá řešení, propojující energetickou efektivitu, architekturu, bydlení a život.

Na slavnostním ceremoniálu v síni slávy Německého muzea v Mnichově za Schüco převzal ocenění Andreas Engelhardt, generální ředitel společnosti Schüco International KG: "Jsem velmi rád, že dnes mohu za všechny zaměstnance Schüco toto ocenění převzít. U nás jsou inovace výsledkem dlouholetých zkušeností, mnoha dobrých nápadů, důkladného porozumění trhu a silné oddanosti všech týmů. Náš úspěch je týmovou prací. Diesel Medal proto náleží všem v Schüco."

 
 
Reklama