Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Desky Kingspan Izolace perfektně zafungovaly na střeše provozovny Asia Express Food

Požární bezpečnost budov je rozhodující i z hlediska ekonomických dopadů. Společnost Kingspan Izolace poskytuje systémy, které v maximální míře minimalizují tato rizika.

V červnu 2013 vypukl požár v továrně Kloek Pallet v holandském městě Kampen. Ten se rychle vyvinul v požár velkého rozsahu a zcela zničil podnik v hodnotě několika miliónů Euro. V důsledku tepla, které tento velký požár vyzařoval, se oheň rozšířil také na střechu obchodního střediska Asia Express Food, které se nachází na druhé straně ulice naproti závodu Kloek Pallet. Plochá střecha střediska Asia Express Food je opatřena izolačními deskami Kingspan Therma™ TR26 FM PIR tloušťky 65 mm.

Průzkum ukázal, že střecha provozovny Asia Express Food byla po delší dobu vystavena tepelnému toku přesahujícímu hodnotu 15 kW/m² a teplotám značně nad 320 ºC. Oheň na střeše přestal hořet bez zásahu požárníků. Dle závěrů společnosti Efectis se tak stalo díky kombinaci izolačních desek Kingspan Therma™ TR26 FM a střešní membrány z PVC, která zabránila dalšímu rozvoji požáru. V okamžiku zmenšení tepelného toku z hořících palet, požár na střeše sám uhasl.

izolační desky Kingspan Izolace požár střechy
Požár v továrně Kloek Pallet, Kampen

Izolační desky Kingspan Izolace perfektně zafungovaly, a tudíž významnou měrou přispěly k tomu, že škody způsobené požárem měly minimální účinek na provozovnu Asia Express Food. Celou zprávu společnosti Efectis týkající se tohoto požáru si můžete stáhnout z webových stránek Kingspan Insulation.

 
 
Reklama