Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KASPER DAY 2014: odborné setkání projektantů a architektů opět v Trutnově

Firemní den společnosti KASPER CZ nabídl hostům v několika prezentacích představení současných moderních trendů v dřevostavbách, a to především z oblasti konstrukčních systémů.

10. dubna se v Trutnově konalo již druhé odborné setkání odborníků orientujících se na problematiku výroby dřevostaveb. Firemní den společnosti KASPER CZ nabídl hostům v několika prezentacích představení současných moderních trendů v dřevostavbách, a to především z oblasti konstrukčních systémů. Přidruženým efektem seminářů je sdružování odborníků a rozdmýchávání jejich diskuzí na aktuální témata na poli dřevěných konstrukcí.




Na KASPER DAY 2014 se sjeli architekti, projektanti a odborná veřejnost z celé ČR, aby si poslechli řadu seminářů věnovaných segmentu dřevostaveb, které jsou v poslední době tolik diskutovaným tématem. Z úst profesionálů z oboru z Čech i ze zahraničí zazněla témata jako trendy v oblasti klasicky vázaných konstrukcí nebo konstrukcí z lepeného lamelového dřeva a jejich opracovávání na moderních dřevoobráběcích CNC centrech. Rozsáhlou měrou se diskutovalo i o technologii křížem lepených desek: mechanické a fyzikální vlastnosti, příklady použití.

Kromě obsáhlé detailní prezentace firmy KASPER CZ, kterou vedli Ing. Jaroslav Šlapka a Ing. Tomáš Urbanec, zde vystoupil i obchodní asistent mezinárodních projektů dřevostaveb DI (FH) Johannes Lederbauer z rakouské firmy Wiehag, která s firmou KASPER CZ spolupracuje. Obě přednášky popisovaly např. Projekt Zimního stadionu Jičín, kde byla využita právě konstrukce z lepeného lamelového dřeva. (Nominace na Stavba roku 2012)
Poslední přednáška byla zaměřena na systémová řešení pro konstrukce na bázi dřeva v podání Ing. Jaroslava Benáka ze společnosti Fermacell.




Zakončení KASPER DAY 2014 se odehrálo moderním závodě KASPER CZ v Trutnově, kde návštěvníci mohli vidět běžný provoz. Velmi zajímavá byla praktická ukázka výroby konstrukčních prvků na unikátním dřevoobráběcím CNC stroji od firmy Hundegger.

 
 
Reklama