Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samočisticí efekt fasády Baumit Nanopor

Dosud chránil zářivě krásnou a trvale čistou fasádu Baumit Nanopor především její mikroskopicky hladký a vysoce prodyšný povrch, který spolu s intenzivní výměnou vlhkosti a minimálním elektrostatickým nábojem dává nečistotám na fasádě jen velmi nepatrnou šanci.

Nový efektivnější fotokatalyzátor tento samočisticí efekt Baumit Nanopor ještě více posiluje a přidává unikátní přirozenou a aktivní ochranu před organickým znečištěním. Fotokatalyzátor aktivovaný energií světla nečistoty rozloží a ty jsou poté z povrchu fasády odstraněny spolupůsobením větru a deště.

Co je to fotokatalýza?

Fotokatalýza je založená na řadě fyzikálních a chemických procesů, které se odehrávajína povrchu fasády. Tyto reakce jsou iniciovány a urychlovány pomocí speciální látky - katalyzátoru, který využívá světelnou energiia během reakce se sám nespotřebovává.



Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama