Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zabránit únikům tepla v zimě, přehřátí v létě a jak zároveň využít podkroví k bydlení?

Zateplení ROCKWOOL z kamenné vlny pro šikmé střechy nad krokvemi nebo mezi a pod krokvemi zajistí tepelnou i akustickou pohodu a zvýší požární bezpečnost prostředí vašeho domu.

ŠIKMÁ STŘECHA

Izolace ROCKWOOL z kamenné vlny zajistí tepelnou i akustickou pohodu a zvýší požární bezpečnost prostředí. Zateplení šikmé střechy je skvělým řešením, jak zabránit únikům tepla během zimy, přehřátí v létě a zároveň využít podkroví k bydlení. Zateplení šikmé střechy je zpravidla řešeno dvěma hlavními způsoby: zateplení nad krokvemi nebo zateplení mezi a pod krokvemi.

Řešení ROCKWOOL pro šikmé střechy - izolace nad krokvemi

Zateplení šikmé střechy nad krokvemi je velmi elegantním způsobem zateplení a přináší mnoho výhod. Umožňuje vyniknout kráse dřeva v interiéru formou přiznání dřevěné nosné konstrukce krovu. Minimalizuje tepelné mosty, umožňuje využít celý prostor v podkroví bez nutnosti snižování podhledů ze strany interiéru. Je ideálním způsobem dosažení energeticky úsporného standardu. Proto společnost ROCKWOOL vyvinula systémové řešení TOPROCK. Nadkrokevní způsob zateplení pomocí izolací z kamenné vlny zajistí tepelnou i akustickou pohodu a zvýší požární bezpečnost konstrukce. Zajišťuje splnění tepelněizolačních požadavků pro zateplení šikmých střech. Kamenná vlna výrazně prodlužuje životnost konstrukce střechy, a to díky své dlouhodobé stálosti v řádu desítek let. Primární surovina je v souladu s přírodou.

Řešení ROCKWOOL pro šikmé střechy – izolace mezi a pod krokvemi

Zateplení šikmé střechy vkládáním izolace mezi a pod krokvemi je klasickým způsobem zateplení podkroví. Pro dosažení stále rostoucích požadavků na tepelněizolační vlastnosti konstrukce je nutné provádět zateplení střešní konstrukce kladením izolace ve dvou i více vrstvách. Výhodou takto provedené izolace je výrazné omezení vlivu tepelných mostů, tj. krokví.

izolace z kamenné vlny tepelná i akustická zvyšuje požární bezpečnost
Řešení ROCKWOOL pro šikmé střechy
 
 
Reklama