Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaká je optimální tloušťka zateplení šikmé střechy?

Kalkulační program na výpočet tloušťky tepelné izolace v šikmé střeše připravila společnost ROCKWOOL. Zadejte parametry konstrukce střechy: výšku, šířku a osovou vzdálenost krokví, sklon a typ střechy.

Jak postupovat?
  1. Zadejte parametry konstrukce střechy: výšku, šířku a osovou vzdálenost krokví, sklon a typ střechy. Provětrávaná střecha má mezi izolací a hydroizolací vzduchovou mezeru.
  2. Zvolte druh izolačního materiálu použitého mezi krokvemi (doporučujeme Superrock, Rockmin PLUS, v případě zvýšených protipožárních a akustických požiadavků doporučujeme Rockton ).
  3. Zvolte druh izolačního materiálu použitého pod krokvemi (doporučujeme Superrock, Rockmin PLUS, v případě zvýšených protipožárních a akustických požiadavků doporučujeme Rockton ).
  4. Hodnoty v tabulce se přepočítají automaticky - máte možnost porovnat, jaká tloušťka izolace je potřebná pro dosažení hodnot, které jsou podle normy minimální požadované, doporučené nebo doporučené pro pasivní domy.

Optimální tloušťka izolace pod krokvemi je 100 mm. V případě volby nadkrokevního způsobu zateplení šikmé střechy doporučujeme systém TOPROCK.

VÝPOČET TLOUŠŤKY TEPELNÉ IZOLACE V ŠIKMÉ STŘEŠE

VÝPOČET TLOUŠŤKY TEPELNÉ IZOLACE V ŠIKMÉ STŘEŠE
 
 
Reklama